Jure Aleš s petim mestom na paralelnem sprintu

16.02.2019


Na Krvavcu se je nadaljeval svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo v telemark smučanju. Tretji dan tekmovanja so prišle na vrsto preizkušnje v paralelnem sprintu.


Jure in Sašo Aleš

Naš najboljši tekmovalec Jure Aleš se je na tekmo podal z odlično popotnico, saj je v včerajšnjih kvalifikacijah dosegel najboljši čas. V prvem krogu izločilnih bojev je odpravil Nemca Maximilliana Uberja, v osmini finala pa Francoza Elia Nabota. Sašo Aleš se je v zadnjem dvoboju kariere v tej disciplini pomeril z Norvežanom Trymom Nygaardom Loeknom. Tekmovalca sta bila precej izenačena, oba sta naredila nekaj napak, na koncu pa je ciljno črto prvi prečkal Skandinavec.

Jure se je v četrtfinalu nato pomeril s Francozom Philippejom Lauom, dvoboj pa se je žal končal še preden se je dobro začel. Naš smučar je namreč takoj po startu nesrečno zapeljal na svojo palico, padel in tako podaril zmago tekmecu. Na koncu je bil uvrščen na peto mesto, medtem ko je bil Sašo sedemnajsti.

''Kvalifikacije včeraj so bile odlične, bile so prave za motivacijo, počutil sem se dobro. Proti prvima dvema nasprotnikoma sem šel dokaj suvereno, le proti prvemu sem naredil malo večjo napako, morda sem malo narobe ocenil progo. A potem sem vedel, kje so pasti in sem šel naprej dobro. Potem je bila pa traparija, ki se po navadi zgodi meni. Mislim, da sem po odrivu s palico zadel smučo in me je prekucnilo naprej. Nimamo kaj. Vem pa da dobro smučam in s tem sem zadovoljen. Letos se mi nekako noče poklopiti vse tako kot je treba. Sezone še ni konec in res z optimizmom gledam naprej. Smučanje je dobro, dogajajo pa se napake. Upam, da mi bo do konca sezone uspelo sestaviti par dobrih tekem, imamo svetovno prvenstvo, kar bo seveda glavni cilj in dal bom vse od sebe. Seveda tudi jutri na sprintu tu na Krvavcu. Dal bom maksimum in bomo videli, če bo rezultat tudi temu primeren,'' je po preizkušnji rekel Jure.

Po tem, ko se Katarini Malenšek ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, je imela Slovenija tam eno predstavnico, Mašo Štrakl. Le-ta se je spopadla z zahtevno nasprotnico, Nemko Johanno Holzmann in ji morala priznati premoč, s tem pa je zasedla končno deveto mesto. Holzmannova je v nadaljevanju prišla celo do zmage, saj je v velikem finalu ugnala največjo tekmico sezone, Švicarko Amelie Wenger-Reymond. Tretje mesto je osvojila Francozinja Angelie Tan Bouquet. V moški konkurenci je do zmage prišel Lau, Švicar Nicolas Michel je bil drugi, tretji pa Loeken.

Preizkušnjam svetovnega pokala sta sledili še tekmi mladinskega svetovnega prvenstva. Slovenske barve sta branili Maša in Katarina in z dobrimi nastopi zasedli peto oziroma deveto mesto. Zlati odličji sta osvojila Goril Strom Eriksen iz Norveške ter Christoph Frank iz Nemčije.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov