DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Bogatajeva še enkrat skočila na stopničke, tokrat v Oberstdorfu

16.02.2019

Urša Bogataj je v nemškem Oberstdorfu na veliki skakalnici drugič v karieri skočila na oder za zmagovalke, potem ko je ponovila uspeh z Ljubnega, kjer je bila tretja.

Urša Bogataj je še tretjič na zadnjih štirih tekmah svetovnega pokala skočila na zmagovalni oder (c) GEPA

Sončni Oberstdorf ta konec tedna gosti najboljše smučarke skakalke, ki imajo zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu na sporedu na veliki skakalnici. Na današnji tekmi je nastopilo vseh šest Slovenk, ki so uspešno opravile z včerajšnjimi kvalifikacijami. Katra Komar je kot prva v močnem vetru v hrbet, ki je spremljal tekmo, pristala pri 93.5 metrih, zbrala pa je 68,7 točk, kar je bilo žal premalo za nove točke svetovnega pokala, osvojila je končno 31. mesto, za finalom je zaostala za eno točko. Nove točke pa so si zagotovile vse preostale. Maja Vtič je po prvi seriji z 99.5 metri in 77,6 točkami zasedala 25. mesto, Špela Rogelj je ob res slabih pogojih doskočila pri 98.5 metrih in je s 84,0 točkami zasedala 22. mesto. Jerneja Brecl je s 107 metri nekaj časa vodila, na koncu pa je s 94,3 točkami po prvi seriji zasedala 16. mesto. Dve mesti pred njo je bila po ne najboljšem odskoku Nika Križnar, ki je pristala pri 110.5 metrih, zbrala pa je točno sto točk. Urša Bogataj je svojo nalogo opravila zelo solidno, s 114.5 metri v skoraj čisto najslabših razmerah prve serije, pa je zbrala 119,3 točk, kar jo je uvrščalo na odlično 4. mesto. 

Pred njo so bile le domačinka Katharina Althaus s 124.5 metri in 134,1 točkami, Norvežanka Maren Lundby s 126 metri in 133,7 točkami ter še ena Nemka Ramona Straub s 124.5 metri in 122,8 točkami. 

Bogatajeva v finalu pridobila mesto in se veselila novih stopničk

V finalni seriji je Vtičeva z 98 metri izgubila nekaj mest in je končala na 27. mestu, Rogljeva pa je s 108 metri pridobila mesto in je končala na 21. mestu. Breclova po doskoku pri 103 metrih ni bila zadovoljna s finalnim skokom, zdrsnila je na končno 20. mesto. Tudi Križnarjevi se nastop v finalu ni izšel po željah, s 107 metri ter skupno 193,4 točkami je končala na 18. mestu Znova pa se je odlično zbrala Bogatajeva, ki je druge stopničke v karieri napadla s 120.5 metri in s skupno 244,1 točkami. Straubova je skočila precej slabše in jasno je bilo, da je Bogatajeva še drugič v dobrem tednu dni skočila na zmagovalni oder. Znova je zmagala Lundbyjeva, ki je v finalu skočila 125.5 metrov, zbrala pa je skupno 270,5 točk. Le štiri desetinke manj je kljub 128 metrom v finalu zbrala Althausova, ki je zasedla drugo mesto.

Najboljše tri na prvi tekmi v Oberstdorfu (c) SloSki

Bogatajeva je po tekmi povedala sledeče: "S tekmo sem zadovoljna, v bistvu sem z rezultatom zelo zadovoljna. Morda takega razpleta nisem pričakovala na veliki skakalnici, ker v zraku še ne znam najbolje leteti. Upam, da se mi bo to uspelo naučiti, sicer pa sem danes res zadovoljna." Glavni trener, Zoran Zupančič, je danes vesel, da je zasijala luč na koncu tunela: "Glede na trening smo bili nad celotnim potekom tekme kar nekoliko začudeni. Spet smo bili preveč napeti, tekmovalke niso dale vse od sebe, vem da imajo še veliko rezerve. A bila je lučka na koncu tunela, Urša jo je danes izkoristila in ponovno vzela stopničke. Lahko gremo z dvignjeno glavo s same tekme. Vemo pa, da so rezerve in tudi ostale tekmovalke, ki danes niso dokazale svojega, vidijo, da lahko. Ne odstopajo zelo od Urše, ki je na zadnjih štirih tekmah pobrala tri stopničke."

Jutri bo v Oberstdorfu na sporedu še ena tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov