Filip Flisar s padcem obstal v osmini finala

16.02.2019

V izjemno toplem in s soncem obsijanim Feldbergu je danes potekala prva tekma za svetovni pokal po svetovnem prvenstvu v smučarskem krosu. Našemu smučarju, Filipu Flisarju letos ne gre vse po načrtih. Tudi tokrat je, kljub dobremu smučanju, tekmovanje sklenil v osmini finala.

Filip Flisar v sončnem Feldbergu (c) Gepa

Flisar, ki si že celo sezono želi, da bi se mu na eni tekmi vse poklopilo, tudi danes ni imel sreče. Nastopil je v drugi skupini osmine finala, poleg njega pa so bili na startu še Daniel Traxler iz Avstrije, Daniel Bohinacker iz Nemčije in Romain Detraz iz Švice. Flisar je na startu malenkost zamudil tako da si ni uspel izboriti dobre pozicije. Tekmovalci so ga v prvem levem ovinku zaprli in nadaljeval je na tretjem mestu. Kmalu ga je prehitel še Švicar in Flisar se je znašel na čettem mestu svoje skupine. Flisar je nato odlično izkoristil zaveterje, izbral drugačno linijo in bil vidno hitrejši od sotekmovalcev na progi. Kmalu je znova obšel Detraza in v istem trenutku, z veliko hitrostjo je želel prehiteti še Bohinackerja. Nemec je začutil našega asa in v levem ovinku ostal na notranji strani, za Flisarja je zmanjkalo prostora in moral je Nemcu zapeljati na smuči. Izgubil je ravnotežje in padel, tako da se je njegov nastop zaključil. Iz skupine sta napredovala oba Daniela, Flisar pa je na koncu zasedel 25. mesto.

Na koncu je v pravih spomladanskih razmerah slavil Švicar Rayan Regez, ki je prehitel domačina Floriana Wilmsmanna in Kevina Drurya iz Kanade. Jutri bo na v Feldbergu na sporedu še ena tekma za svetovni pokal.


Feldberg, 16.2.2019 smučarski kros .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov