Odličen nastop Dovžana, na zasledovanje še Drinovec in Tršan

15.02.2019

 V Solider Hollowu je danes na vrsto prišel moški sprint, ki je veselje prinesel tudi v naš tabor. Odlično je nastopil Miha Dovžan, ki je tekomvanje zaključil na 25. mestu, na zasledovanje pa sta se uvrstila tudi Mitja Drinovec in Rok Tršan.

Miha Dovžan je odlično nastopil na sprintu, (c) Gepa

Za slovenskimi biatlonci je uspešen dan v Severni Ameriki, Vsi trije naši tekmovalci so usešno nastopili na sprinterski preizkušnji, najbolj pa se je izkazal Dovžan. Miha je brezhibno opravil strelski nastop leže, tudi tekaško je bil zelo dobro razpoložen. V streljanju stoje je ena tarćo zgrešil in moral je odteći dodatnih 150 m, vse skupaj pa je v cilju zadostovalo za zelo dobro 25. mesto. Za zmagovalcem  Vetle Sjaastad Christiansenom je zaostal minuto in pol. 25. mesto je Dovžanova druga najboljša uvrstitev v karieri. "Danes sem zelo zadovoljen, tekma mi je odlično uspela. Že sama proga mi je pisana na kožo, bolj na roko so mi šle tudi toplejše temperature, saj bolje tečem v južnem snegu in sem imel tako manj težav, kot prejšnji teden v Kanadi. Začel sem sicer malenkost počasneje, vendar sem nato ritem stopnjeval. Taktiko sem prilagodil tudi nadmorski višini, saj se prizorišče nahaja 1800 m nad morjem, kar vpliva na način teka. Tudi streljanje je bilo danes zelo zahtevno, vetrovno. Zato sem s svojim streljanjem, tudi stoje, kjer sem zgrešil en strel, zelo zadovoljen," je svoj nastop povzel Dovžan.  Odlično je nastopil tudi Mitja Drinovec, ki je le za tri sekunde zgrešil točke svetovnega pokala. Drinovec je, tako kot Dovžan, na strelišču zgrešil enkrat, le da on leže. Na žalost je bil v smučini malenkost prepočasen in z zaostankom 1:56 tekmo zaključil na 43. mestom. Ker so tekmovalci zelo izenačeni bo imel jutri Mitja na zasledovalni tekmi lepo priložnost, da se prebije med dobitnike točk. Za las je jutrišnjo tekmo ujel tudi Tršan, ki je tekmo z dvem zgrešenima streloma stoje in zaostankom 2:42 zasedel ravno 60. mesto, ki še vodi na jutrišnjo tekmo. 

Norvežan Christiansen je zasedel vseh deset strelov in tako za le sekundo in 3 desetinke premagal drugega Francoza Simona Desthieuxa, ki je zgrešil enkrat leže. Tretji je bil danes Nemec Roman Rees.


Soldier Hollow, sprint moški .:Uradni rezultati:.

Zvočna izjava Miha Dovžan (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov