Slovenke ostale brez sobotnega zasledovanja

14.02.2019

V ameriškem Soldier Hollowu, ki je bil leta 2002 prizorišče biatlonskih tekem na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityu, se je s tekmo v ženskem sprintu nadaljeval svetovni pokal v biatlonu.


Polona Klemenčič, foto: Gepa

V Severni Ameriki so nastopile tudi tri Slovenke, na žalost pa se nobeni ni uspelo uvrstiti na sobotno zasledovalno tekmo. Najmanj je zmanjkalo Poloni Klemenčič, ki se je uvrstila na 63. mesto. Za zmagovalko Marte Olsbu Roeiseland je zaostala 3 minute in 15 sekund. Za 60. mestom, ki še vodi na zasledovanje pa je zaostala 9 sekund. Klemenčičeva je največ izgubila na strelišču, saj je morala trikrat v kazenski krog. Še dodatne pol minute več je zaostala Urška Poje, ki je sicer zgrešila samo dvakrat, a bila počasnejša v smučini, zasedla je 70. mesto. Tudi danes je na strelišču preveč grešila novinka v biatlonu Lea Einfalt, ki je morala petkrat v kazenski krog in tekmo zaključila na 79. mestu med 83 uvrščenimi tekmovalkami.

Norvežanki, ki je bila na strelišču nepogrešljiva, sta družbo na zmagovalnem odru delali Finka Kaisa Makarainen, ki je bila najhitrejša na progi, a pustila eno nepokrito tarčo in Nemka Franziska Hildebrand, ki je tudi zadela vse tarče.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov