Jure Aleš za uvod na Krvavcu na četrtem mestu

14.02.2019


Prvi dan tekmovanja za svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo v telemark smučanju so bile na Krvavcu sporedu preizkušnje v klasiku. Slovenske barve sta zastopala brata Aleš ter Katarina Malenšek in Maša Štrakl.FOTOGALERIJA >>>

V boj za nove stopničke in točke svetovnega pokala se je v ženski konkurenci podalo 13 tekmovalk, najboljša pa je bila predstavnica Švice Amelie Wenger-Reymond. Nemka Johanna Holzmann je osvojila drugo mesto, Jasmin Taylor iz Velike Britanije je bila tretja, naša smučarka Maša Štrakl pa je postavila enajsti čas voženj.

Za tem je prišel na vrsto moški del tekmovanja. Najboljši čas dneva je postavil Švicar Bastien Dayer, ki je za dobre pol sekunde ugnal Norvežana Tryma Nygaarda Loekna, tretje mesto pa je osvojil Stefan Matter, prav tako iz Švice. Zelo dober nastop je uspel Juretu Alešu, ki pa je imel nekaj težav pri skoku in pri prvem zavoju po njem. Z dvema sekundama pribitka je v cilju zaostal dobrih pet sekund, kar pa je bilo na koncu dovolj za odlično četrto mesto. Sašo Aleš medtem svoje vožnje ni opravil po načrtih, saj je odstopil.

Jure je po tekmi dejal: ''Z zgornjim delom sem zelo zadovoljen, imel sem dober občutek, ni bilo večjih težav. Tudi zgornji tek mi je dobro uspel, tako kot sem si zamislil. V drugem delu veleslaloma sem takoj začutil noge, res je bil eden izmed težjih klasikov letos, mislim, da kar najtežji, vse skupaj, tako za noge kot za pljuča. Sem pa plačal davek utrujenosti. Na skok sem prišel s težiščem preveč nazaj in nisem mogel pristati kot bi hotel in potem so se napake vlekle še tri vrata po skoku, dokler nisem vsega normaliziral. Se je videlo, da sem imel v spodnjem delu počasne reakcije zaradi utrujenih nog. Tu sem danes izgubil preveč. Drugače sem pa na splošno kar zadovoljen, ker je bila ena takšnih tekem, da sem po dolgem času dal od sebe maksimum. Čeprav so se dogajale napake, sem še kar zadovoljen. Po navadi s četrtim mestom nebi bil, a danes se počutim, da sem dal tisto kar lahko in izvlekel največ.''

V boju za odličja mladinskega svetovnega prvenstva sta do zlatih odličij prišla predstavnika Francije, Noe Claye v moški in Chloe Blyth v ženski konkurenci. Naši predstavnici, Štraklova in Malenškova, sta tekmovanje končali na 12. in 14. mestu.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov