Svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo v telemark smučanju na Krvavcu

12.02.2019

Od četrtka naprej bo na Krvavcu potekalo tekmovanje v telemark smučanju. Organizatorji bodo organizirali tekme za svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo. 


Jure Aleš je prvi slovenski favorit za visoko uvrstitev

Na Krvavcu boste vsi ljubitelji te zanimive discipline na vrsto prišli od četrtka, 14. februarja do ponedeljka, 18. februarja. Nastopalo bo preko 80 tekmovalcev iz 15 držav iz vsega sveta. Telemark smučarji in smučarke pa se bodo pomerili v štirih disciplinah: klasiku, sprintu, paralelnem sprintu in ekipnem sprintu. Slovenija bo imela na startu štiri svoje predstavnike. Na tekmah za svetovni pokal bodo  nastopili Jure Aleš in Sašo Aleš v moški konkurenci in Katarina Malenšek ter Maša Štrakl v ženski. Dekleti sta tudi še mladinki zato se bosta udeležili tudi tekmovanj na mladinskem svetovnem prvenstvu. Sašo Aleš pa je za domačo tekmo napovedal, da bo to njegova zadnja v karieri.  Za vse, ki bi si tekmovanje radi ogledali, a tega ne morete storiti na samem prizorišču, bo poskrbela ekipa Šprto TV-ja, kjer si bo moč ogledati neposredne prenose.

Misli o pričakovanju naših tekmovalcev in njihovi pripravljenosti je strnil vodja reprezentanc v telemarku Frenk Horvatiček: "Največ trenutno pričakujemo od Jureta Aleša, ki se redno uvršča med najboljših 5 v svetovnem pokalu. Sašo bo na Krvavcu nastopil na svoji zadnji tekmi v karieri, pri dekletih pa je Maša na zadnji paralelni tekmi, ko je zasedla deveto mesto prikazala dvig forme, Katarina pa je v letošnji sezoni bolj malo tekmovala". 


Zvočna izjava Frenk Horvatiček (mp3)>>>

Spored tekmovanja >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov