SP: Slovenska ekipa nastopila le v prvem krogu

12.02.2019


Na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti švedski Are, je danes prišla na vrsto ekipna preizkušnja. Z odličja se je borilo šestnajst ekip, med katerimi je bila tudi naša in sicer v postavi Maruša Ferk, Tijan Marovt, Ana Bucik ter Jakob Špik.Slovenija je nastopila v drugi skupini osmine finala, nasprotnici in nasprotnika pa so prihajali iz Slovaške. Maruša je v uvodnem dvoboju prikazala odlično smučanje in tekmico Sono Moravčikovo ugnala za 58 stotink sekunde. Svoj premierni nastop na svetovnih prvenstvih je nato doživel Tijan, ki se je spopadel z Matejem Falatom. Naš smučar je nastopil napadalno in bil v dobri poziciji, žal pa je nekaj po polovici nastopa zajel vratca s smučko in odstopil.

Za tem se je izkazala tudi Ana, prikazala odlične zavoje in brez težav ugnala Petro Hromcovo. Na startu pa je bil še Jakob, ki je imel ob sebi izkušenega smučarja Adama Žampo. Žal se je nastop našega tekmovalca končal hitro, saj je v želji, da bi ekipi prinesel zmago z 3 proti 1, naredil napako in odstopil kmalu po startu. V četrtfinale je tako napredovala Slovaška z najboljšim časom posamične vožnje, ki ga je dosegel Falat.

Ferkova je v cilju dejala: ''Zelo sem bila razpoložena za to tekmo. Zavedam se, da bo to nova disciplina v prihodnjem letu. Dobro smo nastopili v St. Moritu, tako da sem imela tudi veliko željo nastopiti na tej ekipni tekmi. PO domače povedano sem bila ''napaljena''. Želela sem, da uspemo in gremo naprej ter končno naredimo en preskok. To ti lahko uspe le če imaš veliko željo in se tako pripraviš na tekmo. Mislim, da sem svoje oddelala zelo korektno, je pa to ekipna tekma in ni odvisno samo od mene. Škoda saj smo imeli veliko priložnost, da pridemo naprej, četudi bi potem imeli Avstrijce, saj niso nepremagljivi.''

''Sigurno je škoda, da smo izpadli v prvem krogu, to se nam je že prevečkrat zgodilo, tako da upam, da je bilo to zadnjič. Vesela pa sem, da je ta začetna tema na svetovnem prvenstvu šla mimo. Sneg je na spodnjem delu precej drugačen, kot pa je bil na treningih, bolj je polit z vodo in moker. Super je bilo to preizkusiti in mislim, da bo zdaj lažje na veleslalomu in slalomu,'' je nato rekla Bucikova.

Nastop je za tem komentiral še Špik: ''Pred tekmo sem se počutil v redu, priprave so bile takšne kot jih naredim po navadi. Na startu je bilo vse v redu, potem pa sem žal povozil količek in ni se izšlo tako kot bi si želel. Čaka me še slalom, ki bo delno potekal po tem terenu. Če ne drugega sem spoznal teren, videl kakšen je sneg. Gremo naprej, na slalomu bom dal vse od sebe in upam, da se bo izšlo bolje kot danes.''

''Vesel sem, da sem dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem se hrabro boril, žal pa naredil napako in zahakljal količek. Izkušnja je dobra za v prihodnje, vse sem lepo doživel in upam, da še bom kdaj na svetovnem prvenstvu,'' pa je dodal Marovt.

V razburljivem malem finalu je ekipa Italije ugnala Nemčijo in si tako priborila bron, v nič manj napetem velikem finalu pa je Švica premagala Avstrijo. Zlato odličje so osvojili Wendy Holdener, Daniel Yule, Aline Danioth ter Ramon Zenhaeusern.

Zvočna izjava (mp3)
Maruša Ferk >>>
Ana Bucik >>>
Jakob Špik >>>
Tijan Marovt >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov