OFEM: Lovro Planko podprvak v šprintu

12.02.2019

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Sarajevu in Vzhodnem Sarajevu je Lovro Planko osvojil srebrno medaljo na šprinterski preizkušnji.

Lovro Planko je osvojil srebrno medaljo kljub trem zgrešenim strelom (c) OKS

Na biatlonskem prizorišču na Dvorištu je Lovro Planko s številko 30 prišel do novega uspeha v tej sezoni, potem ko je bil na nedavnem mladinskem svetovnem prvenstvu prav tako srebrn v šprintu. Tokrat je na 7,5 km progi zaostal le za Francozom Ericom Perrotom, ki je zgrešil en strel, naš mladi up pa je enkrat zgrešil v leže in še dvakrat v stoje, kar ga je stalo naslova prvaka. Za Francozom je namreč zaostal le za 9 sekund. Bron je osvojil Rus Ilija Anisimov, ki je prav tako zgrešil en strel. "Sem brez besed. Zgrešil sem tri strele, pokazal sem odličen tek. Navdušen sem, pričakoval sem, da bom zelo visoko, a s tako slabim streljanjem nisem mislil, da bom na drugem mestu. Leže nisem imel velikih težav, zgrešil sem enkrat, v stoje pa sem se malo zmedel, bil sem nervozen, pustil sem dva strela. Če bi zadel enega več, bi osvojil zlato, a tudi s srebrno kolajno sem zelo zadovoljen," je bil po novi medalji na velikem tekmovanju vesel Planko.

Jernej Goropečnik je zgrešil en strel in je osvojil 25. mesto, Matic Repnik tri in je bil 27., Jernej Globočnik pa prav tako en strel, zasedel pa je 63. mesto.

Živa Klemenčič na visokem 10. mestu

Dekleta so se pomerila na 6 km razdalji. Po polovici in prvem streljanju, kjer ni zgrešila, je bila na odlično poti Živa Klemenčič, ki pa je nato v stoje žal zgrešila tri strele in je končala na še vedno odličnem 10. mestu. Ajda Arh je zgrešila petkrat in je bila 58., Zala Jenko še enkrat več in je zasedla 64. mesto, Eva Goropečnik pa je bila 74.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov