Svetovni pokal se nadaljuje v Kanadi in Aziji

12.02.2019

Deskarji na snegu si po svetovnem prvenstvu ne bodo privoščili daljšega oddiha, saj že ta teden nadaljujejo s tekmovanji na najvišji ravni. V kanadskem Calgaryju bodo tako že jutri na sporedu kvalifikacijske vožnje tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu z našim Titom Štantetom, deskarji alpskega sloga pa svetovni pokal nadaljujejo v Južni Koreji (Pyeongchang) in na Kitajskem (Secret Garden), kjer bodo naslednja dva konca tedna nastopili Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik.


Mastnak in Košir bosta tudi v Aziji med favoriti za najvišja mesta (foto: FIS)

Tit Štante, ki je v tej sezoni ob odsotnosti poškodovanega Tim Kevin Ravnjaka edini slovenski predstavnik na tekmah najvišjega ranga v snežnem žlebu je s Park Cityja proti Kanadi odpotoval v nedeljo. ˝Cilji za tekmo v Calgaryju so podobni kot za nedavno svetovno prvenstvo, ˝ nam je z ZDA sporočil Celjan, ki je z rezultatom na svetovnem prvenstvu (16. mesto) zelo zadovoljen. ˝V Calgaryju še nisem tekmoval, tako da ne vem točno kaj lahko pričakujem v tamkajšnjem žlebu. Sem pa optimist, saj je rezultat na svetovnem prvenstvu vsekakor potrditev dobrega dela in dober obet za naslednjo tekmo ter zaključek sezone, ˝ poudarja Štante, ki ga v letošnji sezoni po kanadski preizkušnji v začetku marca čaka še ena tekma v ZDA (Mamoth Mountain, snežni žleb), kjer bo tudi zaključil z letošnjimi nastopi v svetovnem pokalu.

Alpski deskarji, ki so z ZDA prinesli srebro (Tim Mastnak, paralelni veleslalom) so se doma ustavili le za hip, saj že danes potujejo v Azijo, kjer bodo naslednja dva vikenda nastopili na treh paralelnih veleslalomih in enem paralelnem slalomu za svetovni pokal. Z izjemo poškodovanega Roka Marguča bodo na prizorišču zadnjih (Pyeongchang, Koreja) in prihodnjih (Secret Garden, Kitajska) olimpijskih iger nastopili vsi najboljši naši. Poleg Mastnaka torej še Žan Košir in Gloria Kotnik. ˝Pravzaprav ne morem povedati nič novega. Naša trojka je izkušena in dobro pripravljena, tako da so realno dosegljiva najvišja mesta. Upam, da bodo pogoji za deskanje dobri, za vse enaki, tako da bodo naši asi lahko prišli do izraza,  ˝nam je po sprejemu srebrnega Mastnaka povedal trener Izidor Šušteršič in hkrati dodal, da časa za praznovanje, regeneracijo in snežni trening po prihodu domov ni bilo. ˝Samo zamenjali smo garderobo, pozdravili domače in že gremo naprej, v nove zmage. Nič posebnega, vajeni smo takšnega ritma,˝ zagotavlja Šušteršič, ki upa, da se jim ob koncu sezone na tekmah znova priključi tudi poškodovani Rok Marguč.

Spored:

Calgary (Kan): snežni žleb, 13.2. – kvalifikacije, 15.2. – finale (nočna tekma)

Pyeongchang (Kor): paralelni veleslalom (2×),  16. in 17.2.

Secret Garden (Kot): paralelni veleslalom (23.2), paralelni slalom (24.2.)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov