Mastnak in ekipa po svetovnem prvenstvu

11.02.2019


Iz ZDA je prišla ekipa deskarjev in deskarke paralelnih disciplin. Nekateri so zastavljene cilje izpolnili, drugi ne, vsekakor pa je z nastopi na svetovnem prvenstvu v Park Cityju zadovoljen Tim Mastnak, ki je postal podprvak v paralelnem veleslalomu. Poleg dobitnika srebra so o vtisih iz tekmovanja spregovorili še Gloria Kotnik, Žan Košir in glavni trener Izidor Šušteršič.Tim Mastnak
Bilo je zelo lepo. Na splošno mi je Amerika zelo všeč, življenjski stil je čisto drugačen kot tu v Evropi. Že od prvega dneva sem se zelo dobro počutil, res sem se zabaval, potem pa so bili tam še moji domači navijači, tako da je bilo zelo lepo.

Gloria Kotnik
Nisem zadovoljna z nastopi, a si nimam kaj očitati, dala sem vse od sebe. Pokazala sem, da sem hitra, a te razmere niso bile ugodne za moj način vožnje, saj imam zelo direktno linijo. Poskušala sem biti čim hitrejša, a ob tej vidljivosti mi to ni dopuščalo. Žal so bile napake v drugi vožnji.Žan Košir
Kljub temu, da imam že dosti izkušenj sta bili to eni izmed težjih tekem, a za vse enaki. Bil sem daleč od stopničk, a peto in deseto mesto sta nekako mesti, ''higienski'' minimum, ki ga od sebe zahtevam. Sem zadovoljen, a kot ste videli, v finalih moje telo ni več zdržalo v teh pogojih. Glede na to, da smo na polovici sezone, upam, da bo to zasuk na boljše.

Izidor Šušteršič
Nenehno je bilo malo napeto. Trenirali smo v super pogojih, na dan tekem pa se je to obrnilo. Ko greš na tekmo zelo pripravljen, pričakuješ nek laboratorijski izid tekme, potem pa se je kar podiralo s tem sneženjem. S tem je bilo tudi veliko negotovosti. A na koncu je bilo dobro.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov