44. Pokal Loka – zmaga Slovenije, srebro tudi Podlipniku

10.02.2019


Drugi dan tekmovanja za 44. Pokal Loka so prišle na vrsto slalomske preizkušnje v kategorijah U14 in U16. Organizatorju tekmovanja SK Alpetour je navkljub slabemu vremenu, megli in dežju, uspelo pripraviti odlično progo. Naše smučarke in smučarji so poskrbeli za zelo dobre rezultate, kar je Sloveniji v skupnem seštevku točk prineslo prvo mesto. Drugo mesto je zasedla Slovaška, tretje pa Avstrija.FOTOGALERIJA >>>

Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je v kategoriji starejših dečkov dosegel Anže Podlipnik (ASK Kranjska Gora), ki je osvojil srebrno odličje, Andraž Sešlar (SK Olimpija), ki je bil naš najboljši smučar pred 24. urami, pa je zasedel četrto mesto. Dobro je šlo tudi Žigi Zupanu Oreškoviču (ASK Kranjska Gora) s petim časom, Matevžu Habajecu (SD Novinar), ki je končal kot osmi ter Jakobu Anderliču (SD Novinar) z desetim mestom.

Pri starejših deklicah je bila znova najhitrejša Nina Drobnič (SK Domel Železniki), ki se je uvrstila tik pod oder za zmagovalke, hitra pa je bila tudi Maša Robin (SK Vuzenica), ki je postavila deveti čas voženj.

Na tekmi mlajših deklic je Hana Andolšek Vertovšek (SK Domel Železniki) še izboljšala včerajšnji rezultat in prismučala na peto mesto, med dečki pa so bili v tej starostni kategoriji od naših predstavnikov najhitrejši Matej Mencinger (SD Novinar), Alen Hriberšek (SD Unior Celje) in Matic Rakovič (ASK Kranjska Gora), ki so se zvrstili od osmega do desetega mesta.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov