Jure Aleš za las ob boj za zmagovalni oder in tekmovanje končal na 5. mestu

10.02.2019

Po včerajšnjem sprintu so se danes tekmovalci in tekmovalke v telemark smučanju  v Nemčiji pomerili v paralelnem sprintu. Odličen nastop je uspel Juretu Alešu, ki je prišel do četrtfinala in zasedel 5. mesto.

Jure Aleš se je dobro odrezal na drugel paralelnem sprintu sezone

Jure Aleš odlično odpeljal prve tri dvoboje in se uvrstil v četrtfinale. V svojem četrtem dvoboju je premoč moral priznati odličnemu Švicarju Stefanu Mattru, kar je na koncu zadostovalo za 5. mesto. "Danes sem se počutil odlično, dobro sem odpeljal že kvalifikacije. Med kvalifikacijami in izločilnimi boji sem opravil še nekaj popravkokv na smučeh in nato smučal odlično vse do četrtfinala. Ves čase sem bil odločen in napadel. Tudi tam sem bil pri obratu celo hitrejši od Mattra, a je imel ta boljšo linijo. Malenkost me je zaprl in prišel pred mano v tek in nisem ga mogel več prehiteti. Čeprav je bila danes nova priložnost, da se uvrstim na stopničke za zmagovalce, sem vseeno vesel, saj sem videl, da lahko smučam hitro in se veselim prihodnjih tekem," je današnje smučanje in cilje za prihodnost opisal Aleš.

Danes je največ prikazal Norvežan Trym Nygaard Loeken, ki je v finalu premagal Philippeja Lauja iz Francije. V malem finalu sta smučala dva Švicarja, boljši pa je bil Stefan Matter.

Pri dekletih je Maša Štrakl izpadla v prvem krogu. Končni vrst na prvih treh mestih pa je bil identičen tistemu včeraj. Zmaga je odpotovala v Švico, osvojila  jo je Amelie Wenger-Reymond, druga je bila Nemka Johanna Holzmann, tretja pa Britanka Jasmin Taylor.


Bad Hindelang, paralelni sprint .:uradni rezultati:.

Zvočna izjava, Jure Aleš (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov