Slovenci tekmovanje zaključili v polfinalu

10.02.2019

V Lahtiju so imeli smučarji tekači in tekačice na sporedu ekipni sprint v klasičnem koraku. Slovenija je v ognju imela tri ekipe, dve v ženski in eno v moški konkurenci, vse pa so, na žalost, obtičale v polfinalu.

Animariji Lampič (na sliki) in Katji Višnar se ni uspelo prebiti v finale (c) Gepa

Katja Višnar in Anamarija Lampič sta setavljali prvo našo ekipo, ki si je danes želela poseči po najvišjih mestih. Nastopili sta v prvi polfinalni skupini, pomerili pa sta se z dvema ekipama iz Nemčije, postavo Češke, Belorusije, prvo ekipe ZDA, in drugima postavama Švedske, Rusije in Finske. Prvi dve mesti, ki sta neposredno vodili v finale sta si pritekli ekipi Švedske II in Finske II. V finale sta se po času uvrstili tudi tretje uvrščena Rusija II in četrta Nemčija I, naša posadka je zasedla peto mesto in bila za uvrstitev v finale prepočasna. Za nemško ekipo in uvrstitvijo v finale sta punci zaostali 3.5 sekunde. 

Drugo ekipo sta sestavljali Vesna Fabjan in Eva urevc, nastopili pa sta v drugi polfinalni skupini. V svoji skupini sta zasedli 8. mesto. Punci, ki sta nastopili na svoji prvi letošnji tekmi v klasičnem koraku, sta tudi po času kar precej zaostali z uvrstitivijo v finale.

V velikem finalu so svojo moč prikazale predstavnicce iz Švedske, saj sta se kar dve ekipi uvrstili na oder za zmagovalke. Zmagala je prva ekipa iz Švedske, drugo mesto sta zasedli dekleti iz prve ekipe norveške, tretji pa sta bili ponovo Švedinji. Končni uvrstitivni naših ekip sta 11. mesto za prvo ekipo in 16. za drugo.

Tudi moška predstavnika Janez Lampič in Miha Šimenc danes nista uspela zabeležiti prve uvrstitve v finale. Nastopila sta v drugi skupini in zasedla 11. mesto , kar je na koncu zadostovalo za 22. mesto.

V moški konkurenci so premoč prikazali Vikingi, ki se veselijo dvojne zmage. Zmagala je njihova prva ekipa, za drugo mesto pa je druga ekipa v zaključku teka  premagala domačo ekipo iz Finske.


Lahti, ekipni sprint klasika .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov