DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

OPA: Mladi upi znova na najvišjih mestih

09.02.2019

Švicarski Kandersteg je letos po lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu gostil OPA igre. Naši mladi skakalni upi so znova posegli po najvišjih mestih.

Rok Masle je zmagal (c) S. B. - SloSki

Tekmovanje v Švici se je začelo včeraj. V kategoriji skakalk do 15 let je zmagala Žirovka Ana Jereb, tretja je bila njena klubska kolegica Jerica Jesenko. Nika Prevc je v finalu z 2. padla na 4. mesto. Med mladinkami je za stopničke z drugim mestom poskrbela Jerneja Repinc Zupančič, Pia Mazi je bila 10., Lara Logar pa mesto za njo. Med skakalci do 15 let je suvereno zmagal Rok Masle pred Nikom Heberlom, Taj Ekart je zasedel 8. mesto, Teo Igor Herbsritt je bil 20., Maj Pagon 23., Tadej Benedik pa 27. Med mladinci je Miha Ročnik Lipovšek končal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu, Karlo Vodušek je bil 6., Mark Hafner pa sedmi. Timotej Jeglič je zasedel 14. mesto, Marcel Rep je bil 16., Gorazd Završnik pa 19. 

Danes so bile na sporedu še ekipne preizkušnje. Prva ekipa skakalcev v postavi Ročnik, Masle, Vodušek in Hafner je osvojila srebrno medaljo, druga ekipa v postavi Jeglič, Heberle, Završnik in Rep je bila četrta. Prva ekipa skakalk v postavi Ana in Jerica Jereb ter Repinc Zupančič so bile bronaste. Druga ekipa v postavi Mazi, Logar in Prevc so bile četrte.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov