DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Mogel v Iron Mountainu na prvi tekmi tik pod stopničkami

09.02.2019

V ameriškem Iron Mountainu so danes izpeljali dve tekmi celinskega pokala. Žak Mogel je na prvi skočil tik pod zmagovalni oder.

Žak Mogel (c) GEPA

Celinski pokal se nadaljuje v ameriškem Iron Mountainu, kjer bi prva izmed treh predvidenih tekem morala biti na sporedu že včeraj, a premočan veter ni dovoljeval, da bi organizatorji izpeljali predvideno nadomestno tekmo, ki je odpadla v Erzurumu. Organizatorjem pa je danes tako uspelo izpeljati kar dve tekmi. Prvo je dobil Nemec Pius Paschke pred Norvežanoma Robinom Pedersenom in mladinskim svetovnim prvakom Thomasom Aasenom Markengom. Le točko in 4 desetinke je za zmagovalnim odrom zaostal Žak Mogel, Tilen Bartol je bil šesti, točke so osvojili tudi Cene Prevc na 21., Rok Justin na 25. in Nejc Dežman na 27. mestu.

Na drugi tekmi je prvo zmago v karieri v celinskem pokalu slavil Markeng, drugi je bil Avstrijec Stefan Huber, tretji pa njegov rojak Markus Schiffner. Najboljši Slovenec je bil tokrat Jaka Hvala na 6. mestu, Bartol je bil 8., Mogel pa 10. Točke so znova osvojili tudi Pograjc na 15., Justin na 18. in Prevc na 21. mestu. Jutri bo v Iron Mountainu na sporedu še ena tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov