Jure Aleš osmi, Maša Štrakl enajsta

09.02.2019

V nemškem Bad Hindelangu se je s tekmo v sprintu nadaljeval svetovni pokal v telemark smučanju. Slovenska predstavnika Jure Aleš in Maša Štrakl sta zasedla osmo in enajsto mesto.


Jure Aleš je zabeležil še eno dobro uvrstitev v letošnji sezoni, sam pa z razpletom tekmovanja ni bil najbolj zadovoljen. " Danes je bilo precej toplo, okoli 4 stopinje Celzija in podlaga je bila zelo mehka, kar mi sicer ustreza. Tudi prvo vožnjo sem odpeljal zelo konkretno in zasedal četrto mesto. Uspela mi je ena boljših voženj v tej sezoni. Nato pa sem v drugo ponovno naredil napako na skoku, kjer nisem naredil doskoka. Ob tem pa kazen  prejel še pri enih vratih, čeprav ne vem točno pri katerih. Tako, da s končnim 8. mestom ne morem biti zadovoljen," je današnji nastop povzel Aleš. 

Nato pa še nadaljeval: V zadnjem času mi je všeč napredek pri smučanju. Čeprav sem imel drugo vožnjo veliko težav, vidim da se moje smučanje izboljšuje, da dober smučam in da sem konkurenčen najboljšim. Na žalost pa se mi do sedaj ni še vse setavilo tako kot bi si želel. Zelo si želim, da bi bilo jutri na paralelnemu sprintu bolje, saj si želim popraviti vtis iz Nemčije. Jutri mi tako preostane le popolni napad.

Novo zmago je slavil Švicar Bastien Dayer, za njim pa sta se razvrsila dva predstavnika Nemčije. Drugi je bil Jonas Schmid, tretji pa je bil Benedikt Holzmann.

V Nemčiji so se pomerile tudi dekleta. Za Slovenijo je tekmovala Maša Štrakl, ki je zasedla zelo solidno 11. mesto. Tudi pri ženskah je zmaga odpotovala v Švico, osvojila pa jo je Amelie Wenger-Reymond, druga je bila Nemka Johanna Holzmann, tretja pa Britanka Jasmin Taylor.


Bad Hindelang, telemark-sprnit .:Uradni rezultati:.

Zvočna izjava-Jure Aleš (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov