Rezultat kariere Eve Urevc

09.02.2019

Po izvrstnih rezultatih v kvalifikacijah so Slovenke v Lahtiju ostale brez vrhunske uvrstitve na sprinterski tekmi v prosti tehniki. Kljub temu je mlada Eva Urevc s trinajstim mestom prišla do rezultata kariere.

Eva Urevc je bila celo najhitrejša v kvalifikacijah (c) Gepa

Eva Urevc, Katja Višnar, Anamraija Lampič in Vesna Fabjan so v kvalifikacijah prikazale izjemen tek, nato pa se deklotom ni povsem izšlo po načrtih v četrtfinalu, kjer so zaključile svoje nastope. Prva se je v prvi četrfinalni skupini na progo podala Lampičeva. V izenačeni skupini je na koncu zasedla tretje mesto, tek skupine pa je bil prepočasen za napredovanje po času. V drugi skupini je tekla Fabjanva, skupina je prikazala najhitrejši tek izmed vseh četrtfinalnih skupin, naša tekmovalka pa je v skupini zasedla 6. mesto in teko izgubila možnosti za napredovanje. Tudi tretja četrfinalna skupina ni bila srečna za naše tekmovalke. Katja Višnar je bila izmed vseh naših deklet najbližje napredovanju, vendar jo je v tesnem dvoboju premagala Norvežanka Anne Appelkvi Stenseth in Višnarjeva je zasedla tretje mesto v skupini. V boju je ostala tako le še najhitrejša v kvalifikacijah Eva Urevc, ki je nastopila v zadnji, peti četrtfinalni skupini. Tudi Urevčeva je zasedla tretje mesto v skupini, vendar sta bili prvi dve tekmovalki premočni in tekmovanje se je za naše tekmovalke zaključil. Na koncu so se Eva Urevc, Anamarija Lampič in Katja Višnar razvrstile od 13. do 15. mesta, Vesna Fabjan pa je tekmovanje zaključila kot 29. V tem primeru je Evo Urevc vseeno treba pohvaliti, saj je dosegla svoj najboljši dosežek v karieri, tri tekmovalke uvrščene med najboljših petnajst pa je vsekakor lep ekipni uspeh.  "S kvalifikacijami sem zelo zadovoljna, bolje skoraj ne bi moglo biti. Za izločilne boje pa še iščemo razloge kaj bi lahko bilo, je bila napaka v naši takitki ali pri izbiri smuči, saj smo za tekmo izbrali druge kot za kvalifikacije. Nekako še iščemo odogovore kaj nas je oddaljilo od še boljšega rezultata," je izločilne bolje komentirala Eva Urevc. Za same kvalifikacije pa je povedala:"Takšne razlike nisem pričakovala, sicer sem že  pred tem v Toblachu bila med deset, ampak prvega mesta pa seveda nisem pričakovala, potem pa, ko sem še opazila kakšna je prednost, sem bila še bolj presenečena."  Tudi izbire smuči pa ni zelo obžalovala:" Razmere na progi so se zelo spremenile, malenkost je vmes padal sneg in celo deževalo. Po velikem številu tekmovalcev se proga tudi zvozi in s servisom smo se odločili, da izberemo druge smuči. Jaz povsem zaupam naši servisni ekipi in ji zaupam tudi še sedaj, četudi smo danes morda naredili napako. Kljub temu ni konec sveta, res je, da smo zamudili lepo priložnost ampak gremo naprejI," je Urevčeva želela s pozitivnimi mislimi zaključiti današnji nastop.

Zmage se je razveselila domačinka Maiken Caspersen Falla, družbo na zmagovalnem odru pa sta ji delala Američanka Sophie Caldwell na drugem in Maja Dahlqvist iz Švedske na trejem mestu.

Pri moških nova zmaga za Klaeboa

Tako kot dekleta je svoje nastope v četrtfinalu zaključil tudi edini moški predstavnik v izločilnih bojih Miha Šimenc. Šimenc je nastop v četrti četrtfinalni skupini zaključil na petem mestu in tekmo končal na. Novo zmago v svetovnem pokalu je dosegel Norvežan Johannes H. Klaebo, drugi je bil Italijan Federico Pellegrino, tretji pa še ne Norvežan Finn Haagen Krogh.

Celotno oceno današnjega nastopa in pričakovanja za jutrišnji ekipni sprint je podal tudi glavni trener reprezentance Nejc Brodar: "V tem trenutku težko karkoli rečem, vendar je vaša ugotovitev povsem pravilna, da smo v izločilnih bojih imeli nekaj težav tudi z materialom. Danes nekako tisti rek `salb začetek dober konec´ lahko obrnemo v `dober začetek in slab konec´. Nekako smo v tisti želji po še boljšem rezultatu, da bi puncam še bolje pomagali, smo kot kaže v servisu naredili manjšo napako. Ta se je predvsem  pri tistih končnih, največjih hitrostih na smučeh in nas je stala še boljših rezultatov. Pred ciljem je namreč dolg spust in potem ni mogoče nadoknaditi malenkostnih zaostankov do cilja. Punce so na koncu zasedle 13., 14., 15. mesto in če bi bile le mesto boljše, bi verjetno za polfinale lahko reagirali, tako pa to ni bilo mogoče. Realna slika današnjega dneva je tri tekmovalke med najboljših 15., nažalost pa vse izven polfinala. Tako da nismo povsem zadovoljni, saj smo si po kvalifikacijah obetali nekoliko več. Vedeti moramo, da smo majhna servisna ekipa in jaz verjamem, da vsi v tej ekipi želijo narediti samo najboljše, dekletom pomagati. Tako jih lahko danes pohvalim za odlično opravljeno delo v kvalifikacijah, potem pa, tako kot sem že rekel, so v želji po še več naredili napako.Po današnji tekmi ne bomo naredili nobene panike, kvalifikacije so pokazale, da smo dobro pripravljeni, da smo hitri in da je trening, ki smo ga opravili bil kvaliteten. Čeprav kakšen tekmovalec ni še povsem spočit, me to navdaja z optimizmom. Vemo, da ko se bodo stvari sestavle v mozaik, ki si ga želimo, bodo tudi v tujih reprezentancah morali računati na naša dekleta in seveda tudi na fante. Evi Urevc pa sem danes, ko sem jo prvič srečla po odličnem nastopu v kvalifikacijah, dejal, da Norvežani imajo Klaeboa, mi pa imamo Evo Urevc, ker je bila tako hitra v kvalifikacijah. Jutri v ekipnem sprintu v klasiki bosta nastopila Miha in Janez v moški konkurenci, pri dekletih pa bom v prvo postavo postavil Katjo in Anomarijo. Za to potezo sem se odločil na podlagi celotnega poteka cele sezone svetovnega pokala, ker sta onidve na klasičnih sprintih pokazali najboljše uvrstitve. V drugi ekipi bosta tako nastopili Vesna in Eva, od katerih si želim videti, da letos nastopita na eni klasični tekmi, saj ju letos v tej tehniki še nisem videl tekmovati. Tako da bosta lahko pokazali kako dobri sta tudi v tej tehniki, Alenka pa bo jutri na sporedu imela trening. Tako so ekipe znane in seveda imamo pri dekletih visoka pričakovanja, uvrstitev v finale in boj za najvišja mesta. Tudi moška sta letos že prikazala odličen ekipni nastop in morda je jutri čas, da se prvič uvrstita tudi v finale."


Lahti-sprint prosta tehnika .:uradni rezultati:.>>>

Zvočna izjava Eve Urevc (mp3)>>>

Zvočna izajva Nejc Brodar (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov