Naše tekačice z odlično popotnico v izločilne boje

09.02.2019

Finski Lahti je ta konec tedna gostitelj tudi smučarskih tekačev in tekačic. Danes je na sporedu sprint v prosti tehniki, kjer si Slovenci, sodeč po kvalifikacijah, lahko obetamo vrhunske rezultate.

Eva Urevc je izvrstno opravila s kvalifikacijami v Lahtiju (c) Gepa


V ženski konkurenci smo imeli na startu pet tekmovalk, s kvalifikacijam pa so uspešno opravile štiri. Posebej se je na 1,3 km progi izkazala Eva Urevc, ki je postavila najboljši čas kvalifikacij. Progo je pretekla v času 2.40.67 in za več kot štiri sekunde prehitela vse zasledovalke. Med desetrico sta kvalifikacije končali še dve naši tekmovalki. Anamarija Lampič je postavila 5. čas, Katja Višnar pa šestega. V bojih na izpadanje bomo videli tudi Vesno Fabjan, ki se je tja uvrstila s 23. časom kvalifikacij. Malenkost je bila v kvalifikacijah prepočasna le Alenka Čebašek, ki je tekmovanje zaključila na 37. mestu, mesta v izločilnih bojih pa zgrešila za manj kot sekundo.

Na startu moške tekme, ki se merijo na malenkost daljši progi, dolga je 1,6 km, smo imeli na startu dva tekmovalca.  Miha Šimenc je bil v kvalifikacijah uspešen in dosegel 25. čas, Janez Lampič pa je s tekmovanjem zaključil na 40. mestu.

Izločilni boji se bodo na Finskem pričeli ob 13:30 uri.


Lahti, kvalifikacije sprint prosta .:tehnika-uradni rezultati:.>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov