OPA: V Planici na sprintu najboljši Vili Črv

08.02.2019

V Planici so danes potekale sprinterske tekme OPA celinskega pokala v teku na smučeh v članski in v kategoriji do 20 let. Pod najboljši slovenski rezultat se je podpisal Vili Črv.

Član domačega kluba ND Rateče Planica, Vili Črv, je na sprinterski preizkušnji v prostem slogu izpadel v polfinalu, na koncu pa je to pomenilo 10. mesto v kategoriji do 20 let. V izločilnih bojih v tej kategoriji so bili tudi Anže Gros, Gal Gros in Miha Jan, ki pa so se zvrstili na mestih od 27. do 30. Med mladinkami do 20 let je bila najboljša Anja Mandeljc na 16. mestu, v četrtfinalu pa so tekle še Sara Jazbec, ki je zasedla končno 20. mesto, Klara Mali, ki je bila 22., Neža Žerjav je bila 25., Neža Perko 26., Maja Kerštajn je bila 29., Hana Mazi Jamnik pa 30. 

V kategoriji članov nismo imeli predstavnika v izločilnih bojih, najboljši je bil Luka Prosen na 35. mestu, med članicami pa je Anita Klemenčič izpadla v četrtfinalu, zasedla je 21. mesto.

V Planici bodo jutri na sporedu tekme na razdalji v klasičnem koraku, v nedeljo pa še tekme s skupinskim štartom v prosti tehniki.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov