Ob odsotnosti Bauerja in Faka Slovenci brez novih točk za svetovni pokal

07.02.2019

Slovenska reprezentanca se je v Severno Ameriko podala oslabljena, saj sta doma ostala Klemen Bauer in Jakov Fak, ki se v miru pripravljata na svetovno prvenstvo. Tako so danes nastopili Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan.

Miha Dovžan je danes prikazal dober strelski nastop (c) Gepa

V ekstremnem mrazu, ki je bil na mejah regularnega, so se biatlonci pomerili za nove točke svetovnega pokala na 15 km individualni preizkušnji. Na tekmi, kjer vsak zgrešenei strel prinaša dodatno minuto, naši biatlonci na žalost niso osvojili novih točk. Naši biatlonci se na mrazu, ki je prišel do živega tudi enemu najboljših biatloncev vseh časov, Francozu Martinu Fourcadeu, ki zaradi napovedanega hudega mraza ni odpotoval v Kandao, niso znašli. Najboljši je bil Dovžan, ki je sicer prikazal odličen strelski nastop in zgrešil samo enkrat, tekmo pa je z malo počasnejšim tekom končal malo za dobitnikom točk na 45. mestu. Za točkami je na koncu zaostal slabih 11 sekund. Rok Tršan in Mitja Drinovec sta dobro uvrstitev zapravila že na prvem strelskem nastopu, kjer sta oba zgrešila po trikrat. Tršan je do konca sicer zgrešil samo še en strel, a so štiri dodatne minute zadostovale za 78. mesto. Drinovec je s še dvema dodatnima zgršenima streloma več tekmo končal na 83. mestu.

Tudi po krajšem premoru in ob ekstremnih razmerah pa na vrhu ni nič novega. Norvežan Johannes T. Bø je povsem deklasiral konkurenco in brez zgrešenega strela vse premagal za več kot dve minuti. Najbolj se mu je približal rojak Vetle S. Christiansen, tretji pa je bil Rus Alexander Loginov. 


Uradni rezultati>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov