SP: Košir v Park Cityju na desetem mestu

05.02.2019


Že naslednji dan po izjemnem uspehu Tima Mastnaka, ki je na paralelnem veleslalomu osvojil srebrno odličje, so se deskarke in deskarji vrnili na progo Picabo's v Park Cityju in se ob še močnejšem sneženju pomerili na paralelnem slalomu. V ZDA so se v nov lov za odličji tokrat podali Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik, medtem ko je Rok Marguč po včerajšnjem nesrečnem zlomu kosti v dlani že sklenil tokratno svetovno prvenstvo.


Žan Košir, foto: Gepa

Tudi drugi dan tekmovanja se načrti Glorie Kotnik žal niso izšli po načrtih. Naša deskarka je s kvalifikacijami začela na rdeči progi in tam postavila tretji čas, v drugo pa jo je znova doletela diskvalifikacija, tako da je bila uvrščena na 31. mesto. Tudi Tim je začel odlično in nadaljeval v slogu izpred 24. ur, saj je imel četrti čas nastopov na rdeči progi, v drugo pa mu vožnja ni uspela. 14. čas na modri progi je pomenil, da je ostal brez izločilnih voženj in končal na 28. mestu. Edini slovenski predstavnik v osmini finala je bil tako Košir, ki je z drugim in desetim časom zasedel osmo mesto.

V tretjem paru osmine finala je bil ob njem Bolgar Radoslav Jankov, nevaren nasprotnik, ki pa je svoje največje uspehe v svetovnem pokalu dosegel na veleslalomih. Žan je za nastop izbral modro progo, a začel počasneje kot tekmec. Podprvak iz Kreischberga je na polovici proge z odličnim nadaljevanjem že ujel, ob napadalni vožnji pa je nekaj zavojev pred ciljem žal sledila napaka in odstop.

Prvi veliki finale je dobila Švicarka Julie Zogg, srebra se je veselila Ukrajinka Annamari Danča, do brona pa je prišla Ramona Theresa Hofmeister iz Nemčije. Tako kot včeraj je najboljše vožnje prikazal Rus Dmitri Loginov in domov odnesel še eno zlato. Srebro je osvojil izkušeni Italijan Roland Fischnaller, bron pa Nemec Stefan Baumeister. Koširjeva končna uvrstitev je bilo deseto mesto.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov