Sprejem junakov iz MSP-ja v Osrblieju

05.02.2019

V prostorih Zavarovalnice Triglav na Verovškovi cesti v Ljubljani je danes potekalo prijetno druženje z junaki reprezentance, ki so nastopili na svetnovnem mladinskem prvenstvu v Slovaškem Osrblieju. Dobitniki medalj in njihovo vodstvo so v nekaj besedah opisali izjemne ospehe, zbrane pa sta nagovorila tudi Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije in Aleš Klement, diektor območne enote Ljubljana pri Zavarovalnici Triglav.

Dobitniki medalj iz mladinskega svetovnega prvenstva (c) Sloski

Aleš Klement, direktor območne enote Ljubljana pri Zavarovalnici Triglav: "Vesel sem, da lahko po tako odmevnih rezultatih mlade biatlonce gostimo v naših prostorih. Tisot kar nas najbolj veseli je to, da kot pomemben sponzor Smučarske zveze in biatlonske reprezentance nekako skrbimo za vrsto, ki bo nadaljevala uspešne rezultate tudi v članski konkurenci. Prepričan sem, da ste na odlični poti in želim vam, da s svojimi treningi in rezultati nadaljujete po tej poti. V lastnem imenu in imenu Zavarovalnice Triglav vam še enkrat čestitam za izjemen rezultat."

Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije: "Res je navdušujoče ko iz prvenstva pridejo tako dobre novice o tako dobrih rezultatih. Poleg vseh dobitnikov medalj bi na tem mestu rad izpostavil tudi punce, ki so ravno tako dosegle nekaj zelo dobrih uvrstitev. V taki panogi kot je biatlon, ki je nekako nišna, je to zelo pomemben podatek, da naše vodstvo, naši trenerji delajo dobro in da se je po nekem procesu to vse kronalo na tem prvenstvu z medaljami. Fante in dekleta seveda čaka še nekaj poglavij za uspešen preboj v člansko konkurenco, ampak mene ne skrbi, da jim ne bi uspelo in se že veselim uspehov, ki jih bodo dosegli tudi na najvišji ravni."

Janez Ožbolt, vodja panoge biatlon: "Lepo se je zbrati ob takem prijetnem vzdušju, ko so fantje domov prinesli kar štiri medalje iz svetovnega prvenstva. Jaz jim iskreno čestitam in si želim, da nadaljujejo po taki poti in svoje znanje stalno nadgrajujejo in bodo mgoče nekoč vsaj približno tako uspešni tudi v članski konkurenci. Ti rezultati so pokazatelj, da smo na pravi poti, da delamo pravilno. Strokovno vodstvo po vodstvom Janeza Mariča in Andreje Mali vlaga veliko truda v delo in izkazalo se je, da se dela pravilno. Vidi se, da imamo v regijskih centrih kar nekaj dobrih trenerjev in seveda posledično tekmovalcev, ki uspešno trenirajo in so tudi že nastopali na tem svetovnem prvenstvu. Tako da se jaz za prihodnost biatlona v Sloveniji ne bojim. Niso samo fantje z medaljami dosegli vrhunskih uvrstitev. Ne smemo pozabiti na nastope štafet in sedmo ter osmo mesto, to so vrhunski rezultati. Poleg strokovnega vodstva bi se rad zahvalil še vsem ostalim, ki so sodelovali pri teh rezultatih. To so klubski trenerji, serviserji, ki so na tem prvenstvu res poskrbeli za odlično delo in so omogočili po sušnih dvanajstih letih, da se iz mladinskega svetovnega prvenstva naša ekipa ponovno vrača z medaljo in to ne le eno ampak štirimi."

 Janez Marič, trener moške mladinske reprezentance: "Čudovito je, po štirih letih nekega dela smo obrodili sadove. Če bi me vprašali pred MSP-jem kako se bomo odrezali, verjetno ne bi takole napovedal. Jaz sem si želel medalje, vedel sem, da smo jo sposobni doseči v štafeti in tudi vedel sem, da če bomo tam dobili medaljo se bodo fantje sprostili in nanizali še nekaj vrhunskih uvrstitev. Ravno to se je zgodilo in res super."

Andreja Mali, trenerka ženske mladinske reprezentance: "Tudi nekatera dekleta so zelo presenetla. Predvsem mladinke so odtekmovale zelo dobro štafeto in zasedle peto mesto, tudi individualno so dosegle super rezultate in se za prihodnost biatlona res ni treba bati, saj imamo res talentirane punce v ozadju. Tudi mlajše mladinke so super tekmovale v štafeti, bile zelo blizu medalji. Škoda, ampak vseeno, tudi na zadnji posamični tekmi je Nika pokazala česa so sposobne. Mogoče se prejšnje dni ni vse poklopilo, potem pa zadnji dan velik preskok in napredovanje za 38 mest na zasledovalni tekmi, kar je nek pokazatelj in neka kvaliteta punc, ki pri teh letih anstopajo tudi že v svetovnem pokalu. Vse skupaj lahko povzamem kot eno zelo uspešno svetovno prvenstvo tudi za dekleta."

Alex Cisar, dvakratni mladinski svetovni prvak in enkrat podprvak: "Res fenomenalno prvenstvo. Po dveh individualnih medaljah in eni štafetni je to res neka potrditev zame, da delam v pravi smeri, da so se treningi pod vodstvom Janeza Mariča obrestovali. Vsa štiri leta, ko sem imel nek cilj, neko željo, vse se je potrdilo na najbolj pomebni tekmi. Zavedam se, da so ti rezultati plod nekega uspešnega dolgoročnega dela, Hkrati bi rad omenil tudi, da sem zelo zadovoljen z močjo in konstantnostjo celotne naše moške ekipe."

Lovro Planko, dvakratni mladinski svetovni podprvak: "Medalja je zame presenečenje. Zavedal sem se, da če mi uspešen strelski nastop lahko posežem med najboljših 10, medalje pa nisem pričakoval, tako da je to zame presenečenje. Tukaj bi se rad zahvalil naši servis ekipi, ki je pripravila izvrstne smuči, saj brez dobrih smučk ne bi prišel do medalje, saj mi je na koncu začelo malo zmankovati moči".

Toni Vidmar, mladinski svetovni podprvak: "Kot je povedal že Janez Marič, smo vsi upali da se nam bo poklopilo ravno na štafeti. Tudi vreme se je poklopilo, saj smo ta dan na Slovaškem prvič videli sonce. Vse nam je uspelo, res pa je bilo, da smo si tega rezultata zelo želeli vsi znotraj ekipe."


Fotogalerija>>> 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov