SP: Štuhčeva na 8. mestu na prvi tekmi v Areju

05.02.2019


V Areju na Švedskem je potekal prvi boj za komplet odličij svetovnega prvenstva. Z razgibano in zavito progo, ki je bila zaradi vetra v zgornjem delu nekoliko skrajšana, ter z nizko temperaturo, se je na superveleslalomu spopadlo 45 tekmovalk med katerimi je bila seveda tudi naša smučarka Ilka Štuhec.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Po prvih desetih nastopih je vodilno mesto zasedala povratnica po poškodbi, Sophia Goggia iz Italije, ki je za nastop potrebovala minuto, štiri sekunde in 91 stotink. S številko 4 je takoj za Italijanko startala Švicarka Corinne Suter in v cilju zaostala le 3 stotinke, rojakinja vodilne, Francesca Marsaglia, pa je bila dobro na poti, da pride na prvo mesto, a se je po večji napaki uvrstila na tretje mesto, z 22. stotinkami zaostanka.

Ilka je startala 11. po vrsti, po prvem premoru. Vožnja, ki je je prikazala je bila večino časa odlična, a tako kot pri ostalih smučarkah popolnoma brez napak ni šlo. Štuhčeva je bila Goggii ves čas zelo blizu, na zadnjem vmesnem času pa je zaostajala le 12 stotink. Dobro se je borila tudi z zadnjimi zavoji in prečkala ciljno črto s 24. stotinkami zaostanka, kar je pomenilo četrto mesto.

Razlike med tekmovalkami so bile izredno majhne, na koncu pa je zlato odličje odnesla Mikaela Shiffrin iz ZDA, ki je Goggio ugnala za samo 2 stotinki sekunde in tako skupaj z Italijanko in Suterjevo stopila na oder za zmagovalke.

Ilka je na koncu zasedla odlično osmo mesto, kar je njena druga najboljša uvrstitev v tej disciplini na svetovnih prvenstvih. Po tekmi je dejala: ''Sploh nisem zelo razočarana, zakaj bi bila. Sicer nisem super dobro odpeljala, tu in tam bi se dalo kaj bolje, a mislim, da si nimam nič za očitati. Nisem imela občutka, da bi tam šlo tako ''na knap'', je pa res, da je šlo malo časa po zlu. Glede na to, kako skupaj smo, je bilo preveč. Ne morem reči, tu je bila napaka, tu sem največ izgubila. Povsod je bilo malo in do dol se pozna. Že na temu startu je noro pihalo, v bistvu ni bilo nič drugače, preprosto smo se spustili malo nižje in to je bilo to. Proga je takšna, da res ne dopušča napak, niti na smuku, niti danes ni. Še enkrat sem jo presmučala in videla, da ni nobenega bav-bava. Na treningih je treba dodelati linijo, takšno kot mora biti. Že danes mi ni bilo preveč težko, razen tega da je zelo mrzlo, je vse super.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov