DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajcu po premierni zmagi med elito torta in tekmovalni premor

04.02.2019

V prostorih dolgoletnega zlatega sponzorja Telemach d.o.o. se je danes zbrala slovenska reprezentanca po velikem uspehu Timija Zajca, ki je pretekli petek na letalnici v Oberstdorfu slavil svojo prvo zmago v karieri na tekmah svetovnega pokala.FOTOGALERIJA >>>

Gorazd Bertoncelj, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance

Moram povedati, da smo že pred prvo tekmo vedeli, da je Timi lahko zelo močan na letalnicah. Seveda je bila zmaga ob njegovem krstu presenetljiva. Bili smo veseli. Ne bom rekel, da se nam je odvalil kamen od srca, a to je tudi prva zmaga našega strokovnega vodstva in to je pomemben korak za najprej. V Lahti ne bosta potovala Timi Zajc in Domen Prevc. Timi ne potuje iz treh razlogov - počitek, saj je za njim zelo naporna sezona, trening, torej da osveži tehniko in kondicijo ter testiranje nove tekmovalne opreme.

Ekipa za svetovno prvenstvo v Seefeldu bo znana po zadnji tekmi v Willingenu, kjer bomo dokončno oblikovali predlog, ki ga nato potrdi Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Timi Zajc

Ko sem prvič napisal osebni rekord na smuči, je bilo to zelo zanimivo, dobro. Ko letiš tako daleč, je to zelo poseben občutek, tako da upam, da bom lahko letos tisto zadnjo številko na smučeh še prečrtal. Na letalnici sem se malo zdaj že znašel, po zmagi pa mi drugega, kot da sem se smejal, niti ni preostalo. Včeraj sem bil nato že kar utrujen. Zame je bilo, glede na to, da sem bil prvič na letalnici, pet poletov v petih kar napornih, nato je prišla še zmaga, tako da sem bil kar utrujen.

Domen Prevc

Vesel sem, da sem skozi vikend skakal konstantno. Vsaj rezultatsko je tako, skoki so malce še nihali, a če potegnemo črto, sem zadovoljen s tem, kako se je izteklo.

Žiga Jelar

Moje rezerve so še predvsem na odskočni mizi in na preletu. Tam sem največ izgubljal. Za naprej bom to skušal izboljšati.

Jurij Tepeš

Vesel sem, da sem znova dobil točke in upam, da jih letos dobim še čim več, da je to šele začetek in ne konec.

Anže Lanišek

Utrujenost niti ni tako velika, zdi se mi, da sta bili zdaj bolj krivi tehnika in glava. Mislim, da bi bil s takimi skoki na 120-metrskih skakalnicah dosti višje. A tako je, potrebno se je iz tega čim več naučiti in se naučiti za naslednje letalnice.

Tilen Bartol

Napredek je, a žal mi najboljši skoki niso uspeli na tekmi, ampak na treningu ali v kvalifikacijah. Se pa skoki počasi izboljšujejo, bo pa to potrebno pokazati na tekmi.

Anže Semenič

Pred mano se je v kvalifikacijah peljal izvijač, na srečo se je vse izteklo dobro, tudi kvalificiral sem se na tekmo. Novozapadli sneg nam je nagajal predvsem na naletu, imel sem nekaj težav, malce je bilo tudi utrujenosti. Lahko bi bilo bolje.

Peter Prevc

Včeraj sem bil pri frizerju, da se pripravim na nov teden in nove izzive. V preteklem času se prav zelo veliko ni dogajalo. Veliko sem bil na skakalnici in v telovadnici. Skoke sem stabiliziral, tako da me ne vrti več, s sproščenostjo pa se lahko marsikaj doseže.

Konec tedna se bo svetovni pokal nadaljeval v finskem Lahtiju, kjer bodo barve Slovenije branili Anže Lanišek, Anže Semenič, Jurij Tepeš, Žiga Jelar ter povratniki med elito Peter Prevc, Jernej Damjan in Bor Pavlovčič.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov