MSP: Mlajše članice sedme, člani sedemnajsti

30.01.2019

Danes je bil v Osrblieju dan za štafetne preizkušnje mlajših članov in članic. Dekleta so osvojila odlično 7. mesto, fantje pa so bili 17.

Mlajše članice so bile odlične sedeme (c) A.M./Sloski

Dan so s tekmovanjem pričeli mlajši mladinci. Slovenci so nastopili v postavi Luka Naglič, Tilen Gregorka, Blaž Debeljak in Matic Repnik. Naši fantje so se odločno borili in svoje delo opravili po najboljših močeh. V cilj so pritekli na 17. mestu z zaostankom dobrih 8 minut. Zmagala je ekipa Rusije, ki je slavila pred Nemčijo in Italijo.

V popoldanskem terminu pa so na vrsto prišla dekleta. Da imamo svetlo prihodnost tudi v ženskem biatlonu so nam prikazale Nika Vindišar, Nina Zadrave in Polona Klemenčič, ki so zasedle 7. mesto, daleč pa ni bila niti kolajna. Prva se je na 6 kilometrsko preizkušnjo podala Vindišarjeva, ki je zelo dobro opravila s svojim nastopom. Na vsakem strelskem postanku je po enkrat popravljala, štafeto pa predala z zaostankom 40 sekund.

Nadaljevala je Nina Zadravec, ki je bila malenkost manj natančna na strelišču, vseeno pa ji ni bol treba zaviti v kazenski krog. Tako leže, kot tudi stoje je popravljala dvakrat, Klemenčičevo pa v ogenj poslala z zaostankom minute in sedem sekund za vodilni ekipo iz Francije. Klemenčičeva je tako, kot obe punci pred njo, odlično opravila svoj nastop. Na strelišču je leže popravljala enkrat, stoje pa dvakrat, ekipo pa v cilj pripeljala na odličnem sedmem mestu. 

Zmagala je štafeta Francije, druge so bile dekleta iz Nemčije, tretje pa Švedinje.


Uradni rezultati-štefeta-mlajši člani>>>

Uradni rezultati-štefeta-mlajše članice>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov