Devet Slovenk pripravljenih na domači tekmi

30.01.2019

Engrotuš, zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, je v Planetu TUŠ v Celju gostil novinarsko konferenco s članicami ženskih reprezentanc v tehničnih disciplinah. Pred njimi sta dva vrhunca sezone, najprej Zlata lisica, takoj za tem pa sledi svetovno prvenstvo v Areju na Švedskem. Pred novinarje je malo pred tem stopila tudi Ilka Štuhec in člani moških ekip v hitrih in tehničnih disciplinah.

FOTOGALERIJA >>>

Ekipo za veleslalom bodo sestavljale Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik, Desiree Aljec in Ilka Štuhec, v soboto bodo na slalomu nastopile Bucikova, Hrovatova, Dvornikova, Maruša Ferk, Klara Livk in Andreja Slokar.

Andraž Tuš, direktor marketinga v Tušu

V decembru in januarju smo vse naše kupce pozvali, da pridejo na lokacijo, kjer je bil prisoten ta naš totem, lipov les na katerega so potrkali. Zbrali smo več kot 54.000 trkov za srečo, za pozitivno energijo. Vsa ta energija je zdaj pred vami v obliki obeskov. Želim vam obilo sreče na naslednjih tekmah. Upam, da se bomo veselili kakšnih zmag!

Denis Šteharnik, odgovorni trener

Mi smo na zadnji trening pred našo najpomembnejšo tekmo, Zlato lisico, odšli na trening v Klausberg, v Italijo, kjer smo poizkusili narediti nadgradnjo dosedanjega treninga. To nam je nekako uspelo, čeprav pogoji niso bili idealni, a to niso bili nikjer, saj je vmes padal sneg in se je snežna podlaga malenkost razrahljala. Mislim, da so punce napredovale, imajo boljše občutke in to je dobra popotnica za tekme.

Desiree Ajlec

To je sigurno prednost, če lahko nastopim na domačem terenu. Poznam vsako grbino, sem domačinka.

Maruša Ferk

Letos sem se malo več posvečala samemu slalomu, predvsem zato, ker so slalomi v zadnjih dveh ali treh sezonah zelo strnjeni v decembru in začetku januarja. Sicer pa me je letos malo zaneslo tudi že v hitre discipline v evropskem pokalu, kjer sem zelo uživala. Če pa se dotaknem še malo slaloma. Lahko rečem, da v zadnjih dveh mesecih na treningih smučam zelo dobro, na treningih pa mi to ravno ni uspelo in to je tisto, kar si najbolj lahko očitam v tej sezoni, torej, da na tekmi nisem pokazala tistega, kar kažem na treningih.

Komaj čakam mariborsko tekmo, saj je od zadnje preteklo že nekaj časa. Tista tekma v Flachau mi je dala malo samozavesti, saj sem v drugem teku nastopila zelo dobro. Na svetovnem prvenstvu bom nastopila tudi na alpski kombinaciji, tako da takoj po tekmi v Mariboru moram hitro spakirati in se odpraviti na sever Evrope.

Ana Bucik

Imam najtežjo sezono do zdaj. Na treningu res dajem vse od sebe, poizkušam izboljšati smučanje, tempo, dobiti tiste prave občutke, a tega na žalost nikjer nisem uspela dokazati predvsem sama sebi in potem še vsem ostalim in vam. Lahko obljubim, da na vsakem treningu vsak dan dam svoj maksimum in upam, da se bo to čim prej izboljšalo tudi na tekmah in da se bom lahko znova veselila.

Tina Robnik

Koleno je v zadnjem času precej boljše, tako da sem lahko precej več trenirala in na podlagi tega tudi izboljšala pripravljenost. Cilj, nastopiti na Zlati lisici, je postal realnost. Planiramo, da bom nastopila, a to še ni dokončna odločitev. Vse je še odvisno od jutrišnjega treninga. Za pogoj sem si dala, da moram tam dobiti dobre občutke, zaupanje in potem bo padla odločitev. Na podlagi tega se bomo pogovarjali tudi o Äreju.

Meta Hrovat

Rezultat na Kronplatzu mi je dal dodatno energijo in dodatno motivacijo. Imam spet dobre občutke, vrnil se mi je tekmovalni ritem, komaj že čakam tekme v Mariboru. Teren mi morda res ni pisan na kožo, a zdi se mi, da se prilagajam in terenu in vsemu, tako da res že komaj čakam na to. Situacija z gležnjem gre na bolje, pazim, da ne pretiravam s količino, med treningi počivam, a počasi se izboljšuje.

Sigurno teren ni izgovor, prilagajati se moraš vsakemu terenu. Äre mi je res zelo pri srcu, čeprav tudi tam teren ni zelo težak, a nekako mi je tam zelo všeč že od prvega obiska. Vse je super, tudi mesto.

Neja Dvornik

Na treningih in tekmah nižjega ranga mi gre že kar dobro, upam, da bom to lahko prenesla tudi na tekme svetovnega pokala. To, da sem se uvrstila v ekipo za Äre je neka nova izkušnja, ki se je že zelo veselim.

Prav veliko razlike med tekmami nižjega in višjega ranga ni. Svetovni pokal ima drugačno vzdušje. Upam, da bom v Mariboru pokazala, kar kažem na treningih.

Andreja Slokar

Ne teren v Kranjski Gori, kjer sem tekmovala že lani, niti ta v Mariboru, mi ne ležita ravno najbolj. Komaj čakam tekmo v Mariboru. Trenirali smo, šlo mi je res dobro in videli bomo, kaj bo.

Klara Livk

Poškodba se je zacelila in sanirala. Smučam vedno bolje, videli bomo, kako bo na tekmi. V kondicijskem smislu nisem izgubila veliko, morda le v smučanju, ker en mesec nisem bila na snegu in to v mesecu, ki je zelo pomemben.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov