Štuhčeva in smučarji pripravljeni na nove izzive

30.01.2019

Engrotuš, zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, je v Planetu TUŠ v Celju gostil novinarsko konferenco z Ilko Štuhec in člani moških reprezentanc v tehničnih in hitrih disciplinah. Štuhčeva ima pred seboj veleslalomsko preizkušnjo na Zlati lisici, ostale pa čakajo še tekme svetovnega pokala v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Takoj za temi tekmami pa seveda sledi svetovno prvenstvo v Areju na Švedskem.FOTOGALERIJA >>>

Miha Verdnik
Načrt ni tako zapleten. Želimo si dobro nastopati in da bodo tekmovalci prikazali svoje najboljše vožnje. Rezultati so tekom sezone pokazali kam vsi kotirajo in kam si želijo, sam pa si najbolj želim, da bodo zdravi in da se bodo lahko v miru pripravili na svetovno prvenstvo.

Ilka Štuhec
Tistega naslova prvakinje mi nihče ne more vzeti, tako da ga ne branim. Napadam novega. Poskušala se bom skoncentrirati, bom šla na tekmo, se s tem čim manj obremenjevala, potem pa bo kar bo. Lani v Areju je bila proga kar malce strašljiva, ker sem v času finala šele pošteno začela spet smučati. Malce izgubiš občutek za strmino, podlago, hitrost in vse skupaj. A na splošno izgleda proga čudovito. Mislim, da bo v ponedeljek, ko bom tam boljše, kot je bilo lani.
Doma tekmovati je vedno najlepše, sploh če je to doma, doma, v Mariboru, praktično na dvorišču. Ne glede na vse vremenske pogoje mislim, da je proga odlično pripravljena in da bo super, tako kot se za gre, z obilo navijanja.

Grega Koštomaj
Organizatorji so se znova izkazali, proga izgleda odlično. Nekaj je še dodatnih malenkosti z vodo, ravno so delali,, ko sem se spustil po tekmovališču. Drugače sem zelo zadovoljen, mislim, da bodo dobre razmere, ki bodo tudi tekmovalkam z višjimi številkami omogočale dobro smučanje. Nadejamo se tudi lepega vremena v petek, tako da pridite spodbujati naša dekleta. Veleslalom je tudi za nas osnovna disciplina, nismo pa se specialno posvečali treningu oziroma pripravi. V zadnjem tednu smo naredili dva treninga, jutri pa bomo še pred preizkusom proge. Drugače pa lahko rečem, da je veleslalom na treningih kar konstanto prisoten.

Žan Kranjec
Želel sem si narediti preskok naprej v slalomu. Letos mi je na nekaterih tekmah uspelo dobro odsmučati in narediti dobre rezultate. Motivacija je s tem še večja in želim si da bo tako šlo naprej. Sigurno si na prvenstvu želim dobrega rezultata. Treba pa se je skoncentrirati na smučanje, pokazati najbolje kar znam in upati na čim bolje.

Štefan Hadalin
Našel sem neko drugačno voljo do smučanja, nek nov smisel in začel sem bolj uživati v temu kar počnem. Posledično so vožnje in rezultati boljši. Ko tekmujem nisem pod stresom, pozitivno sprejmem izziv in v njem uživam. Z Žanom si lahko ogromno pomagava z nasveti. En drugega spodbujava in vlečeva naprej. Koristno so tudi informacije s proge, tako kot na primer včeraj, ko sem mu dal nasvet za prvi tek, on pa meni za drugega. To nama doda še piko na i, da dva še boljša.

Miha Hrobat
Bilo je nekaj dobrih voženj, a preveč napak za tisti preboj. Sem blizu, napredek od lani je, se bolj mečem dol. V Are grem napadati dobro uvrstitev.

Martin Čater
Dobil sem neka potrdila, a vsaka tekma je posebej. Treba se je pripraviti in če se vse sestavi tako kot mora je rezultat lahko vrhunski. Proga v Areju mi je kar všeč, čeprav lani nisem smučal kot bi lahko. Spoznali smo jo in letos bo smučanje na višjem nivoju.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov