MSP: Z individualno preizkušnjo opravili še mlajši člani in članice

28.01.2019

Z najdaljšo preizkušnjo na prvenstvu so opravili še mlajši člani in članice. Slovenci smo imeli v ognju šest tekmovalcev.

Na progi so bile zelo težke razmere (c) A.M./Sloski

Fantje so se pomerili na 15 kilometrski preizkušnji. Slovenske barve so zastopali Tilen Gregorka, Luka Naglič in Blaž Debeljak. V težkih razmerah se je najboje izkazal Gregorka, ki je zasedel 54. mesto. Na štirih strelskih nastopih je zgrešil tri strele, za zmagovalcem pa je v cilju zaostal 5 minut in 23 sekund. Luka Naglič je tekmo končal na 60. mestu s štirimi zgrešenimi streli, Debeljak pa je bil 80., zgrešil je sedemkrat.

Zmagal je Francoz Martin Bourgeois Republique, ki je za slabe tri sekunde ugnal Belorusa Mikita Labastaua, oba sta zgrešila po en strel. Tretje mesto je osvojil Nemec Danilo Riethmueller, ki je zaostal malenkost več kot štiri sekunde, na strelišču pa si je pridelal dve minuti pribitka.

Tudi pri dekletih smo imeli v ognju tri predstavnice. Na 12.5 kilometrsko preizkušnjo so se podale Polona Klemenčič, Nika vindišar in Nina Zadravec. Najboljša je bila Polona Klemenčič na 27. mestu. Polona je na strelišču pustila štiri nepokrite tarče in si pridelala štiri minute pribitka. V cilju je za zmagovalko zaostala 4 minute in 28 sekund.  Nika Vindišar je prav tako zgrešila štirikrat. Tekmo je končala na 40. mestu. Tretja naša predstavnica je bila žal še malenkost bolj nenatančna, pridelalala si je 6 minut pribitka in zasedla 52.mesto.

Zmagala je Kitajka Fanqi Meng, ki je zadela vseh dvajset strelov. Druga je bila Nemka Juliane Fruehwirt, tretja pa njena rojakinja Franziska Pfnuer.


Uradni rezultati-individualno-mlajši člani>>>

Uradni rezultati-individualno-mlajši članice>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov