MSP: Mlada dekleta spodbudno začele prvenstvo

27.01.2019

Po starejših mladincih so se na Slovaškem v individualni tekmi pomerile še starejše mladinke. Za Slovenijo so tekmovale Kaja Zorc, Živa Klemenčič, Lena Repinc in Klara Vidišar. Najboljša je bila Kaja Zorc na 25. mestu.

Živa Klemenčič (c) A.M./Sloski

Tako kot pri moških je tudi dekleta od še boljših mest ločilo bolj natančno streljanje, na tekaškem delu pa so bile povsem konkurenčne najboljšim. Naša najboljša je bila Kaja Zorc, ki je na strelišču pridelala štiri minute pribitka in tekmo z zaostankom 4 minute in 7 sekund končala na 25. mestu. Živa Klemenčič je prav tako zgrešila štiri strele in v cilj prišla z dvema sekundama slabšim časom kot Zorčeva in tekmo končala na 27. mestu. Lena Repinc je zasedla 37. mesto, na žalost pa se je strelski nastop povsem ponesrečil Klari Vindišar, ki je zgrešila kar devet strelov. Klara je sicer prikazala zelo hiter tek, vseeno pa višje od 74. mesta, z zaostankom 7 minut in 42 sekund ni zmogla.

Zmage se je razveselila Ukaleq Astri Slettemark iz Grenlandije, ki je zadela vse strele. Najbližjo zasledovalko je za seboj pustila več kot minuto. Druga je bila Tereza Vobornikova iz Češke, ki je zgrešila en strel in zaostala minuto in 14 sekund. Tretja je bila Heidi Nikkinen iz Finske.


Uradni rezultati>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov