Kline 30. na superveleslalomu v Kitzbuehlu

27.01.2019


Kitzbuehel je po smukaški in slalomski preizkušnji gostil še superveleslalom svetovnega pokala za moške. V Avstriji je nastopila peterica naših smučarjev, med katerimi je bil najhitrejši Boštjan Kline, ki je zasedel 30. mesto.


Boštjan Kline, foto: Gepa

Uvodni nastop je pripadel nemškemu smučarju Josefu Ferstlu, ki je postavil čas 1:13.07. Le-ta se je izkazal za najboljšega tega dne, Nemec pa je prišel do dvoje druge zmage v karieri. Najbolj se mu je približal Francoz Johan Clarey, ki je zaostal le osem stotink sekunde, še dve stotinki več pa je za vožnjo potreboval Italijan Dominik Paris, ki je s tem osvojil tretje mesto.

Naša ekipa je imela zastavljena višje cilje od na koncu uresničenih. Edini, ki se je uvrstil med dobitnike točk je bil Kline, ki je z zaostankom 1.86 sekunde zasedel 30. mesto. Martin Čater je postavil 37. čas voženj, Tilen Debelak je zasedel mesto za njim, Klemen Kosi je bil 42., Miha Hrobat pa je odstopil.

Glavni trener Peter Pen je o nastopih naših fantov po preizkušnji dejal: ''Imeli so dobro pripravo, počutili so se dobro. Imeli smo močno ekipo in vedeli, kakšna tekma nas čaka. Kline in Kosi se borita sama s seboj in s tem v Kitzbuehlu težko narediš kaj odmevnega. Fanta, ki dobro smučata pa sta Hrobat in Čater, a eden je odstopil, drugi pa je na dvajseti sekundi zapravil praktično vse. Edino Debelak se je z visoko startno številko dosti solidno spopadel s progo in nastopil po pričakovanjih. Zmagovalec je s številko ena, naš trening partner, s katerim dobro sodelujemo. To so fantje iste kvalitete kot so naši, s tem, da imajo samozavest in ubijalski nagon. Borijo se za zmago, mi pa za točke, v tem je razlika. Na samopodobi in samozavesti bo treba več delati. Če si hočeš na temu velikemu odru kaj več vzeti moraš biti bolj 'freh', bolj napadalen, odločen, eksakten, brez nekih vprašajev in pomislekov. Neke minimalne stvari smo dosegli v Kitzbuehlu, ne moremo pa biti zadovoljni. A zdaj ni čas za debate in velike besede, treba se je pripraviti za naslednji konec tedna in svetovno prvenstvo. Imamo kvaliteto in imamo tudi nekaj rezultatov, na katerih lahko gradimo. Upam, da bo že v Garmischu bolj in potem na svetovnem prvenstvu.''

Zvočna izjava (mp3)
Peter Pen >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov