MSP: Slovenska četverica odlično začela prvenstvo

27.01.2019

Z individualno tekmo starejših mladincev se je začelo mladinsko svetovno prvenstvo v biatlonu na Slovaškem. Za slovenijo so nastopili Alex Cisar, Anton Vidmar, Matic Repnik in Lovro Planko. Vsi štirje so tekmo končali med najboljših 25.

Toni Vidmar je prvenstvo začel s sedmim mestom (c) A.M./Sloski

Osrblie na Slovaškem gosti najboljše mlade biatlonce in biatlonke. S tekmovanjem so začeli starejši mladinci, visoke uvrstitve pa so zabeležili tudi naši biatlonci. Žal pa jim je malenkost zmanjkalo do prve medalje na prvenstvu. Najboljš je bil Vidmar, ki je tekmo končal na sedmem mestu. Na tekmi, kjer vsak zgrešeni strel prinese minuto pribitka k času, je zgrešil dva strela, za zmagovalcem. Švicarjem Niklasom Hartwegom pa zaostal minuto in dvajset sekund. Tik za Vidmarjem je tekmo končal Cisar, ki pa je na strelišču pridelal kar tri minute pribitka.  Matic Repnik je bil naš najbolj natančen na strelišču, zgrešil je en strel, a malenkost počasnejši v tekaškem delu preizkušnje in tekmo končal na 18. mestu. Zelo hiter tek, a na žalost nenatančno streljanje pa je prikazal Lovro Planko, ki je žal zgrešil pet strelov, tekmo pa končal na 24. mestu, z zaostankom treh minut in enajst sekund.

Medalje sta se, poleg zlatega Švicarja, razveselila še Norvežan Trym Gerhadsen na drugem mestu in Čeh Jakub Kocian na tretjem mestu, oba sta zgrešila po en strel.


Uradni rezultati>>> 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov