Ilka Štuhec znova vrhunsko

27.01.2019

Smučarke so na progi Kandahar v Garmishu opravile s še zadnjo tekmo v hitrih disciplinah pred svetovnim prvenstvom. Ilka Štuhec je zabeležila novo odlično uvrstitev in smuk končala na petem mestu.

Ilka Štuhec (c) Gepa

Ilka Štuhec se je na progo podala odločno in napadalno, kot si je po včerajšnjem superveleslalomom želel trener Grega Kštomaj. Znova je pokazala, da je odlična v drsalnem delu in na prvem vmesnem času imela prednost pred Italijanko Sofio Goggio, ki je bila ob nastopu Ilke v vodstvu v cilju, tako kot včeraj. Tudi srednjega dela se je lotila napadalno, žal pa napram Italijanki izgubila nekaj časa. Ilka je v tehnično zahtevnem delu bila natančna in držala visoko linijo, žal pa ne najhitrejša. Do cilja si je nabrala šest desetink zaostanka za Goggio in ob prihodu v cilj zasedla četrto mesto. "Smučanje na treningu ni tako pomembno, šteje le danes, ko je bila na sporedu tekma. Jaz sem vedela, da imam še velike rezerve, predvsem v opremi, saj na treningu vozim s trening dresom. Vedela sem tudi kaj moram narediti, kako moram odsmučati, da bom hitrejša in to sem v veliki meri danes tudi naredila. Sedaj se že pripravljam na veleslalom za Zlato lisico. Kot je čas dopuščal sem že sedaj trenirala to disciplino, nekaj pa še bom, tako da se že veselim nastopa v Mariboru," je dejala Ilka.

Tako kot včeraj, je Italijanko, ki se je ta konec tedna vrnila v svetovni pokal po poškodbi gležnja, prehitela le ena smučarka.  Zmage se danes veseli Avstijka Stephanie Venier, ki je Goggio prehitela za 25 stotink sekunde. Goggia je še drugi dan zapored zasedla drugo mesto, treja pa je bila domačinka Kira Weidle. Tako kot Italijanko je tudi Štuhčevo prehitela samo Venierjeva in Ilka je smuk končala na odličnem petem mestu.

S petim mestom je pridobila tudi v razvrstitvi v smukaškem seštevku svetovnega pokala, saj sta obe smučarki, ki sta v seštevku pred njo, danes malenkost zaostali. Vodilna Nicole Schmidhofer je današnjo tekmo končala na sedemem mestu,  Ramona Siebenhofer, ki je v seštevku druga, pa na desetem mestu. Ilka Štuhec je z današnjo uvrstitvijo še vedno zaseda tretje mesto, vendar za drugo Siebenhoferjevo zaostaja tri točke, za vodilno Schmidhoferjevo pa 21 točk.

''Vsekakor je bila to velika psihološka zmaga po vseh težavah, ki jih je imela na treningih, pa tudi včeraj. Uspela se je zbrati in sestaviti res super vožnjo. Vsekakor bi se dalo še kaj dobiti, bi vseeno rekel, da je to velika zmaga. Zdaj imamo dva dni premora, potem pa pripravo za Maribor, verjeno kar v Mariboru, če se bo dalo, drugače bomo kje drugje poiskali primeren teren in ugodne razmere. V petek bo bodo priprave na startu,''
pa je po tekmi dejal trener Grega Koštomaj.


Uradni rezultati>>>

Zvočna izjava (mp3):

Ilka Štuhec >>>

Grega Koštomaj >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov