Flisar za las ob četrtfinale

26.01.2019

Slovenski predstavnik v smučarskem krosu Filip Flisar je svoje nastope v Blue Mountainu sklenil v osmini finala.

Filip Flisar je tekmovanje končal v osmini finala (c) Gepa

Tekmovalci in tekmovalke v smučarskem krosu so se v kandaskem Blue Mountainu pomerili za nove točke svetovnega pokala. Po tem, ko so včeraj zaradi slabega vremena odpovedali kvalifikacije, so organizatorji danes izpeljali tako imenovano četrto fazo tekmovanja. Flisar je suvereno opravil s tem delom tekmovanja in se uvrstil v izločilne boje.

V osmini finala se je v četrti skupini pomeril s predstavniki Švice, Avstrije in Nemčije. V izjemno napetem boju in izenačeni skupini je Flisar zasedel tretje mesto in za sedem stotink sekunde zgrešil napredovanje v četrtfinale. Flisar je kratko potegnil na startu, ko so tekmovalci startali zelo izenačeno in znašel se je nekako v "sendviču". Tekmovalci so ga izrinili in v prvi uvinek je priešl na zadnjem četrtem mestu. Celotno progo je moral loviti zaostanek, pri tem pa pokazal, da ima odličen občutek za smučanje. Čeprav si je nabral nekaj zaostanka, je hitro ujel priključek in prehitel, na enem izmed številnih uvinkov s povsem svojo linijo,  Nemca Tobiasa Muellerja. Z veliko hitrostjo se je bližal preostalima dvema tekmovalcema, na koncu pa mu je zmanjkalo sedem stotink, da bi prehitel še Avstijca Johannesa Rohrwecka. Zmage v skupini in napredovanja se razveselil Jonas Lenherr iz Švice, Flisar pa je na žalost zaključil s tekmovanjem, čeprav je na progi prikazal smučanje, ki bi bilo dovolj za precej več. Na koncu tekme je Flisar zasedel 22. mesto. 

Filip Flisar je bil po koncu tekmovanja jezen in razočaran, v utehu pa mu ostajata odlična rezultata na treningu, kjer je dvakrat postavil najhitrejši čas. Po današnji tekmi je bil predvsem jezen na nemškega tekmovalca s katerim tudi veliko trenirata, zato mu je namenil tudi nekaj krepkih: "Res ne vem kaj mu je bilo tega treba, da me je tako grdo zaprl na čisti ravnini," je bil jezen Flisar. Nato pa današnje tekomvanje ocenil s temi besedami: "Škoda, potem ko me je Nemec zaprl in preden sem potem jaz uspel pridobiti hitrost in najprej prehiteti njega, sta oba tekmovalca spredaj bila zelo hitra.  Verjetno bi prehitel tudi oba tekmovalca pred seboj, če bi imel na voljo še nakj metrov proge. Sedaj pač je tako kot je. Ne morem narediti nič, imel sem dva dni super treninga, dvakrat postavil najhitrejši čas, sedaj pa ne vem. To je pač smučarski kros, zgleda gre meni letos vse narobe. Hvala bogu, da sem vsaj na treningu videl, da sem dober, da znam hitro smučati. Sedaj me čaka svetovno prvenstvo in upam, da se mi tam povrne vsa smola iz te sezone. 

Zmage se je na koncu razveselil domačin Brady Leman, ki je premagal Bastiena Midola iz Francije. Finale je zaznamoval tudi padec Rohrwecka in Marca Bischofbergerja, po pogledu posnetka pa se je žirija odločila, da tretje mesto pripade Rohrwecku.


Uradni rezultati>>>

Zvočna izjava-Filip Flisar (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov