Deseto mesto Kotnikove v Moskvi

26.01.2019


Ruska prestolnica je gostila novi preizkušnji za deskarke in deskarje alpskih disciplin. V Moskvi so naše barve na paralelnem slalomu branili Gloria Kotnik, Rok Marguč in Tim Mastnak.


Gloria Kotnik, foto: Gepa

Kotnikova je nov zelo dober rezultat napovedala že v kvalifiakcijah, kjer je postavila šesti čas voženj, žal pa se nastopa nista posrečila našima predstavnikoma, ki sta opravila vsak s samo eno vožnjo. Marguč je namreč imel 35., Mastnak pa 36. čas, kar je pomenil predčasni konec tekmovanja.

Gloria se je v osmini finala spopadla z nevarno nasprotnico, Švicarko Julie Zogg, šesto uvrščeno na lestvici svetovnega pokala. Naša deskarka se je borila zelo dobro, žal pa je ciljno črto prečkala s samo tremi stotinkami sekunde slabšim časom. Izkazalo se je, da je Zoggova v odlični formi, saj je napredovala vse do velika finala, kjer je v zadnji vožnji dneva ugnala Avstrijko Schoeffmannovo. Končna uvrstitev Kotnikove je bilo deseto mesto.

V moški konkurenci je do zmage prišel domačin Andrey Soboljev, ki je v velikem finalu ugnal Švicarja Caviezla, tretje mesto pa je zasedel Rogozin, še en ruski predstavnik.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov