DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Pavlovčič zmagal na domači skakalnici, Tepeš tretji

26.01.2019

V Planici je na prvi tekmi celinskega pokala zanesljivo zmagal domačin Bor Pavlovčič, Jurij Tepeš je bil tretji, uspeh so dopolnili še Andraž Pograjc, Rok Justin, Jaka Hvala in Nejc Dežman, ki so se zvrstili do 11. mesta.

Bor Pavlovčič je drugič v karieri zmagal na domači skakalnici v Planici (c) SloSki

Na Bloudkovi velikanki so danes Slovenci na 14. tekmi letošnje sezone celinskega pokala konkurenci prepustili le drobtinice. Član domačega kluba Rateče Planica, Bor Pavlovčič, je zmagal s skokoma dolgima 135.5 in 138.5 metrov, zbral pa je 274,4 točk. Drugo mesto je osvojil Norvežan Andreas Granerud Buskum z 265,7 točkami, na najnižjo stopničko pa je s 133.5 in 136 metri ter 265,4 točkami stopil Jurij Tepeš.

Odličen ekipni rezultat so dopolnili Andraž Pograjc na 7., Rok Justin na 9., Jaka Hvala na 10. in Nejc Dežman na 11. mestu, točke je na 19. mestu vpisal tudi Cene Prevc, med 27. in 29. mestom so se zvrstili še Ernest Prišlič, Matevž Samec in Tomaž Naglič. Jutri je na sporedu še zadnja tekma v tej periodi, že pa je jasno, da je Žiga Jelar Sloveniji zagotovil sedmo kvoto za nastop v svetovnem pokalu v naslednji periodi.

Izjave po tekmi

Bor Pavlovčič
Super je, da sem danes vse tri skoke naredil dobre. Všeč mi je, da sem dobil sproščenost, jutri si želim narediti enako. V zadnjem času več kot želim popravljati, večje težave prihajajo, bolj se vrtim v težavah in zato bom jutri nastopiti s čim bolj prazno glavo in uživati v skokih.

Andreas Granerud Buskum
Počutil sem se zelo dobro, naredil sem same dobre skoke, tako na treningu kot na tekmi. Jutri bom skušal izboljšati le telemark. Planica je moj najljubši kraj, imate lepo okolje, gore, res je lepo tukaj.

Jurij Tepeš
Zelo sem vesel rezultata. Danes sem skakal še malce napet, zategnjen, saj na prejšnjih tekmah nisem imel najboljših rezultatov. Zelo sem zadovoljen, da mi je končno spet uspelo priti med tri v celinskem pokalu. Zadovoljen sem, ker gredo stvari na bolje. Zdaj so kmalu poleti, kjer bom verjetno dobil priložnost kot predskakalec.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov