Klemen Bauer 42. v zasledovanju

26.01.2019

Klemen Bauer je na današnji zasledovalni tekmi za tri mesta izboljšal svojo uvrstitev iz sprinta, a bil vseeno prekratek za nove točke svetovnega pokala. Slovenci so tako že zaključili z nastopi v Antholzu.

Klemen Bauer je danes zgrešil šestkrat (c) Gepa

Bauer se je odločno podal na progo in z odliko opravil prvi strelski postanek. Brez zgrešenega strela se je po prvem strelskem nastopu povzpel do 27. mesta in nakazal, da bi bil danes lahko zanj dober dan. Tudi drugi strelski nastop je bil zelo soliden, zgrešil pa je en strel.  Po dveh streljanjih je imel odlično izhodišče, da močno napreduje po lestvici in da bi tekmo lahko končal tudi med najboljšimi dvajsetimi. Nato pa so nastopile težave pri streljanju stoje. Bauer je na dveh streljanjih stoje zgrešil pet strelov, na prvem dva in nato še tri. Skupno šest kazenskih krogov ga je na žalost ponovno porinilo na mesta, ki ne prenašajo točk za svetovni pokal. Na koncu je v cilj pritekel na 42. mestu. Ob odsotnosti Jakova Faka Slovenija jutri na tekmi s skupinskim startom ne bo imela svojega predstavnika. "Začel sem zelo obetavno, kontrolirano, tako nekako kot sem si zamislil. Začeti nisem želel preveč brezglavo in intenzivno, vendar sem kmalu ugotovil, da je počutje pravo. Prvo streljanje leže zelo dobro, hitro, tudi drugo je bilo ok. Tam se je malo začel obračati veter in treba je bilo pravilno odreagirati, storil sem manjšo napako, ki pa še ni bila usodna. Še vedno sem držal stik z najboljšo dvajseterico. Potem pa prvo streljanje stoje. Začel je pihati veter v močnih sunkih, treba se je bilo odločiti ali čakati ali streljati. Prvi zgrešen strel je bil sigurno posledica močnega sunka, medtem ko drugi strel je šel mimo zaradi brezvezne napake. Zadnje streljanje pa ne vem kaj naj rečem. Ponovoljene napake iz prejšnjih tekem. Sam tek danes je bil zelo soliden, tudi na koncu mi je ostalo še nekaj moči, vendar po treh kazenskih krogih zmanjka motivacije za zadnji krog. Danes je po vodi splavala zelo lepa priložnost za dober rezultat. Vseeno ohranjam optimizem pred svetovnim prvenstvom, želim si ohraniti ta nivo tekaške pripravljenosti in še izpiliti streljanje," je svoj nastop podoživel Bauer. 

Zasledovalni tekmi pripadli vodilnima v skupnem seštevku

Še enkrat več je svojo prevlado v letošnji sezoni potdil Norvežan Johannes T. Bø, ki je vodil od starta do cilja in se veselil 11 zmage v tej sezoni. Od drugega do petega mesta pa so se razvrstili tekmovalci iz zelo močne francoske ekipe. Drugi je bil včeraj tretji Antonin Guigonnant, tretji pa Quentin Fillon Maillet.

Že pred moško zasledovalno tekmo so se v zasledovanju pomerila tudi dekleta. Zmagala je domačinka in vodilna v svetovnem pokalu Dorothea Wierer, druga je bila Nemka Laura Dahlmeier, tretja pa še ena Italijanka Lisa Vittozzi. Slovenci nismo imeli svoje predstavnice na zasledovalni tekmi.


Zvočna izjava-Klemen Bauer (mp3)>>>

Uradni rezultati-zasledovanje-moški>>>

Uradni rezultati-zasledovanje-ženske>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov