Jure Aleš peti v klasiku

26.01.2019

Jure Aleš je po včerajšnjem tretjem mestu v sprintu, danes znova zabeležil odličen rezultat. V klasiku je tekmo v francoskem Pralognan la Vanoiseju končal na petem mestu. Pri dekletih je za Slovenijo nastopila Maša Štrakl.

Jure Aleš (c) Laurent Salino

Aleš v letošnji sezoni prikazuje zelo konstatno smučanje. Do današnje tekme je bil četrti,šesti in tretji, sedaj pa je dodal še peto mesto. Aleš je za zmagovalcem Štefanom Matterjem iz Švice zaostal 5.12 sekunde, večino zaostanka pa pridelal na skoku, kjer je bil malenkost prekratek in dobil štiri sekunde pribitka. Drugi je bil danes Trym Nygaard Loeken iz Norveške, tretji pa še en Švicar Bastien Dayer. "Danes so bili pogoji ponovno zelo dobri za smučanje. Bilo je jasno, približno -3 stopinje Celzija, proga pa dobro utrjena, a ne ledena. Samo smučanje je bilo danes zelo dobro in sem zadovoljen z njim, na žalost pa me je ponovno skok ločil od boljšega rezultata. Malenkost me je izdala tudi utrujenost v zadnjem delu tekma. Tako da danes s samim rezultatom ne morem biti povsem zadovoljen, me pa veseli, da se nivo smučanja izboljšuje, da lahko na progi tudi več tvegam. Na tem bom tudi gradil in iskal samozavest za naslednje tekme. Leto imam največ težav s skokom, ki me je že nekajkrat stal uvrstitve na zmagovalni oder. Že na ogledu nekako težko ocenim kakšna bo hitrost in koliko bo treba odriniti, da bom dosegel predpisano dolžino. Nekajkrat se je zgodilo, da mi je zmanjkalo tudi manj kot en meter, a pribitek dobim vseeno. Tako da je skok tisti, ki ga morem popraviti za nadaljni potek sezone in upam, da se mi kmalu vse sezide, da bodo s tem prišli še boljši rezultati," je tekmo ocenil Aleš.

V klasiku so se pomerile tudi dekleta. Slovenska predstavnica Maša Štrakl je tekmo končala na 16. mestu. Dvojne zmage so se razveselili v švicarskem taboru. Zmagala je Amelie Reymond, druga pa Beatrice Zimmermann, tretje mesto je osvojila Nemka Johanna Holzmann.


Uradni rezultati-klasik-mosški>>>

Uradni rezultati-klasik-ženske>>>

Zvočna izjava- Jure Aleš (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov