Hadalin odličen tudi v Kitzbühlu, do točk še Kranjec

26.01.2019

Štefan Hadalin nadaljuje z odličnimi predstavami v slalomu v zadnjem obdobju. Prestižno tekmo v Kitzbühlu je končal na izvrstnem 12. mestu. Z visoko startno številko je nove točke osvojil tudi Žan Kranjec.

Štefan Hadalin (c) Gepa

Po smuku je v Kitzbühlu v Avstriji prišla na vrsto še slalomska preizkušnja. Na osmi tekmi vtej disciplini v letošnji sezoni svetovnega pokala je nastopila tudi trojica slovenskih smučarjev – Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Jakob Špik.

Smučarji so se na progi Ganslern spopadli z zahtevnimi pogoji najboljše izhodišče za finale pa je imel Švicar Zenhaeusern, s časom 55.22. Drugo mesto je zasedal Francoz Clement (+0.12), rojak Pinturault je bil tretji (+0.17), odlično vožnjo, predvsem v zgornjem delu proge, pa je prikazal tudi Hadalin, ki je zasedel 12. mesto. Izkazal se je tudi Kranjec, ki je z visoko startno številko 73 prišel na 25. mesto, Špik, ki je nastopil nekaj minut prej, pa je svoj nastop sklenil predčasno.

Kranjec je v drugo nastopil malenkost bolj rezervirano, vseeno pa v finalu pridobil eno mesto in še drugič letos zabeležil nekaj točk v slalomu. Odlično je drugo vožnjo odpeljal Hadalin in se ponovno uvrstil med najboljših 15 na tekmi svetovnega pokala. Ob prihodu v cilj je sicer zasedel drugo mesto, na koncu pa je njegovo smučanje zadostovalo za 12. mesto. Na odru za zmagovalce pa so končali Francoz  Pinturault, ki je zadržal tretje mesto po prvem teku. Na drugo mesto se je povzpel najboljši slalomist sezone Marcel Hirscher, ki je na drugo mesto prišel iz devetega mesta po prvi vožnji. Že druge zaporedne zmage v slalomu pa se je razveselil Francoz Noel, ki je zmagal s prednostjo 29 stotink pred Hirscherjem.

Hadalin in Bergant zadovoljna z današnjim dnem

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Obe vožnji sta bili odpeljani na visokem nivoju, z nekaj malimi napakami. Vseeno misli, da sem s tem, kar sem prikazal danes lahko zadovljen in ponosen nase. Pred Schladmingom ne bi nič spreminjal, želim si samo, da bi to dobro, konstanto smučanje prenesel tudi na zadnji januarski slalom," je danes povedal Hadalin.

Trener slovenske moške reprezentance Klemen Bergant je bil zadovoljen z današnjim nastopom svojih varovancev. "Štefan in Žan sta končala na mestih kamor sodita. Štefan danes tudi če bi odpeljal res fantastičen drugi tek verjetno ne bi mogel biti boljši kot 11. Zato smo zelo zadovoljni z izplenom tekme. Veseli me predvsem konstantnost voženj Štefana, ki je zelo pomebna tako za startno številko, kot tudi za finale svetovnega pokala. Drugače pa je treba priznati, da je bila danes predvsem prva vožnja zelo zahtevna, kar se pozna tudi po številu odstopov. Na težki postavitvi se Jakob nekako ni znašel in je hitro zaključil," je nastope naših fantov ocenil Bergant.


Zvočni izjavi (mp3)

Štefan Hadalin>>>

Klemen Bergant>>>

Uradni rezultati>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov