Ilka Štuhec na prvi tekmi v Garmischu 22.

26.01.2019

Svetovni pokal za ženske se nadaljuje v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, kjer je bil danes na sporedu peti superveleslalom sezone, zadnji pred svetovnim prvenstvom v Areju na Švedskem. Med 58. tekmovalkami na startu je bila tudi naša predstavnica Ilka Štuhec, ki je na koncu zasedla 22. mesto. Tekma se je zaradi sneženja začela z eno uro in pol zamude.

Ilka Štuhec ima že jutri novo priložnost za dokazovanje (c) Gepa

Pred nastopom Slovenke, ki se je na progo podala s številko 13,  je prvo mesto zasedala Italijanka Sofia Goggia, ki je s progo Kandahar opravila s časom 1:20.21. Ilka je z vožnjo začela zelo dobro in imela v zgornjem delu prednost pred tekmico, srednji in spodnji del pa ji nato nista uspela po željah. Ciljno črto je prečkala s takrat desetim časom z 1.45 sekunde zaostanka. Do konca tekme jo je prehitelo še 12 tekmovalk in naša šampionka je tekmo končala na 22. mestu.

Posebna zgodba je uspela Goggia, ki se je v svetovni pokal vrnila po poškodbi. Njena vrnitev je bila skoraj sanjska, saj je bila v vodstvu vse do nastopa Avstrijke Nicole Schmidhofer, ki je bila edina hitrejša od Italijanke in se je tako razveselila že tretje zmage v tej sezoni. Na najnižjo stopničko je prismučala Lara Gut-Behrami.

"Ne bi rekel, da se Ilka ni ujela s progo. Danes pristop na tekmi enostavno ni bil pravilen. Pa začetnem drsalne delu je po progi nadaljevala preveč zadržano, s preveč spoštovanja do proge in ni napadala, zato je rezultat tako kot je. Za jutri se bova z Ilko še enkrat pogovorila in na podlagi dveh treningov se bomo pripravili, kje ima še rezerve v svojem smučanju. Predvsem pa je pomembno, da se glava zbistri in da bo jutri v štartni hišici ponovo koncentracija prava in da bo vožnja bolj napadalna," je današnji nastop in priprave na jutri, ko bo v Garmishu na sporedu smuk, ocenil trener Grega Koštomaj.


Zvočna izjava (mp3):

Grega Koštomaj-trener Ilke Štuhec>>>

Uradni rezultati>>> 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov