DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Križnarjeva v Rašnovu znova odlična, točke vsem našim

26.01.2019

Na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v romunskem Rašnovu je Nika Križnar osvojila odlično peto mesto, njen uspeh so zaokrožile Urša Bogataj, Maja Vtič in Špela Rogelj.

Nika Križnar je izenačila drugo najboljšo uvrstitev te sezone (c) GEPA

Na 12. tekmi svetovnega pokala v romunskem Rašnovu so nastopile vse štiri Slovenke, ki so pripotovale v Romunijo. Maja Vtič si je kot prva z 81 metri in 91,4 točkami zagotovila točke, po prvi seriji je zasedala 21. mesto. Takoj za njo je to uspelo tudi Špeli Rogelj z 80 metri ter 88,4 točkami na 23. mestu. Urša Bogataj je v prvi seriji pristala pri 86 metrih, zbrala je 101,7 točk, to pa je bilo dovolj za 12. mesto. Najboljša je bila Nika Križnar, ki je z 89.5 metri in 113,0 točkami zasedala visoko sedmo mesto. Vodila je Maren Lundby s 94 metri ter 122,9 točkami pred Chiaro Hölzel s 118,9 točkami, skočila je 92 metrov, tretja je bila z 91.5 metri in 116,6 točkami Katharina Althaus.

V finalni seriji je Rogljeva pristala pri 81.5 metrih, s skupno 179,9 točkami pa je končala na 21. mestu. Vtičevaje v finalu s 84 metri ter skupno 186,3 točkami napredovala na dobro 19. mesto. Bogatajeva je z 88 metri ter 205,9 točkami zadržala 12. mesto. "S prvo serijo nisem zadovoljna, z drugo sem malo bolj. Jutri bi bila vesela skoka, kot so bili včeraj na treningu, sam rezultat danes pa je lep," je povedala Bogatajeva. Križnarjeva pa je z 90.5 metri v finalu in s skupno 227,5 točkami pridobila še eno mesto in je bila odlična peta. "S tekmo sem še kar zadovoljna, a moje želje še niso izpolnjene. Skoki so bili za odtenek boljši kot včeraj na treningu. Prvi skok bi bil lahko malo boljši na mizi, pri odskoku, sam let pa mi je bil zelo všeč. V drugi seriji je bil skok tudi zelo soliden, malenkost na mizi, ko se ne dvignem dovolj. To se bo kmalu popravilo in tudi rezultat bo potem pravi. Jutri bom skušala popraviti odskok, delala pa bom še naprej na postavitvi smuči," je po tekmi razmišljala Križnarjeva. Zmagala je Lundbyjeva s 95 metri v finalu in 247,8 točkami. Daleč zadaj je bila z 236,9 točkami Althausova, na tretje mesto se je prebila Sara Takanaši, ki je imela desetinko točke manj od Nemke.

Glavni trener, Zoran Zupančič, je takole potegnil črto pod današnjo tekmo: "Če ocenjujem vse štiri tekmovalke, smo seveda lahko zadovoljni z Niko, ki je bila boj za najvišja mesta. Je v stiku z najboljšimi, tam kamor sodi. Urša svojih skokov ni realizirala s treninga, trenutno skače zelo dobro, nekaj težav pa ima z realizacijo v tekmovanju in v sami letni poziciji in doskoku. Upamo, da bo jutri boljše. Zadovoljni smo ponovno z današnjim izkupičkom Maje, ki je predvsem s finalnim skokom dokazala, da je lahko veliko višje, kot je v zadnjem obdobju. Špela danes ne sme biti zadovoljna, ker so bili skoki na tekmi mnogo slabši kot na treningu in v poizkusni seriji. Jutri je nov dan, danes so bili pogoji konstantni, samo vreme ni bistveno vplivalo na sam razplet. Jutri upamo na še eno tako tekmovanje in dobro realizacijo vseh naših tekmovalk."

Jutri bo v Rašnovu še ena posamična tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov