DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajc v Sapporu odličen šesti, do točk vsi Slovenci

26.01.2019

Na 71. tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v japonskem Sapporu je Timi Zajc po prvi seriji zasedal 3. mesto, na koncu je bil odličen 6., točke pa so osvojili vsi Slovenci.

Timi Zajc je bil letos višje le na začetku sezone v Wisli, ko je bil 5., izenačil pa je drugo najboljšo uvrstitev v karieri (c) GEPA

Sapporo je danes skakalce pozdravil v vzgonskem vetru, nekateri so ga bili deležni več, drugi malce manj. Kot prvi je od peterice naših nastopil letošnji debitant Žiga Jelar, ki je pristal pri 118.5 metrih, zbral je 97,3 točk in je dolgo trepetal, ali bo to dovolj za točke ali ne. Na koncu je bilo, po prvi seriji je namreč zasedal ravno 30. mesto. Anže Semenič je nato s 129 metri naredil odličen skok, zbral je 118,2 točk in je dolgo vodil, na koncu pa je bil 12. po prvi seriji. Tudi Anže Lanišek je s 129 metri in 114,1 točkami zanesljivo skočil v finalno serijo na 16. mestu. Domen Prevc s skokom ni bil najbolj zadovoljen, 125.5 metrov in 99,7 točk pa je bilo vseeno dovolj za 27. mesto po prvi seriji. Sijajno pa je nato poletel debitant v Sapporu, Timi Zajc, ki je pristal pri kar 140 metrih. S 132,8 točkami je dolgo vodil, takoj za njim so znižali nalet. Do konca serije sta ga prehitela le Norvežan Robert Johansson, ki je skočil 141 metrov, zbral pa je 140,4 točk in domačin Rjoju Kobajaši s 131 metri in 133,1 točkami.

V finalni seriji je Jelar s 121 metri in 197,6 točkami napredoval na 25. mesto, tik pred njim je s 120.5 metri in 198,7 točkami končal Prevc. Lanišek je s 121.5 metri in 218,7 točkami zadržal zelo dobro 16. mesto, podobno kot Semenič, ki je s 122 metri in 225,5 točkami ostal na zelo dobrem 12. mestu. "S skoki sem zadovoljen, upam, da bo jutri še malo sreče in da znova pokažem take skoke. Z rezultatom sem super zadovoljen. Jutri ne bom nič spreminjal, poizkusil bom narediti podobne skoke, potem bo prišel tudi rezultat," je po tekmi povedal Tržičan.

V vedno močnejšem vzgorniku je nato Kamil Stoch poletel kar 148.5 metrov, do novega rekorda naprave, z 260,3 točkami pa je s šestega mesta skočil na končno drugo. Zajc je pristal pri 127 metrih, zbral je 247,9 točk, kar je bilo dovolj za novo odlično uvrstitev v tej sezoni, končno 6. mesto! "V prvi seriji sem imel veliko sreče z vetrom, skok pa še ni bil tak, kot bi moral biti, na mizi je bilo kar veliko napak. V finalni seriji sem bil kar dosti miren, nisem bil nervozen, enostavno moram skok še izboljšati. Sicer pa sem s tekmo zelo zadovoljen, pri skokih je še nekaj rezerv. To, da sem bil po prvi seriji tretji, me ni zmotilo, dalo mi je le motivacijo. Za jutri upam, da bom izboljšal skoke in imel toliko sreče kot danes z vetrom," je po izenačenem drugem naj rezultatu kariere povedal Zajc.

Znova je zmagal Kraft, v finalu je skočil 137 metrov in je zbral skupno 270,1 točk, tretji je bil Johansson s 127 metri in 256,7 točkami.

Pomembno je, da je Timi med najboljšimi

Po tekmi je bil upravičeno lahko zadovoljen tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj: "Danes se je za slovenske skakalce izšlo odlično, Timi je bil odličen šesti. V prvi seriji je skočil zelo dobro, v finalu je bil kljub dobrim vetrovnim pogojem na mizi premalo agresiven, premalo je razvil hitrosti čez prelet. Anže Semenič je bil odličen dvanajsti, opravil je dva zelo dobra skoka. Anže Lanišek je prav tako opravil dva zelo dobra skoka in je bil 16., Domen je bil soliden 24., čeprav je bil zelo obetaven v poizkusni seriji, Žigi pa čestitke za prve letošnje točke." Še misel o tem, da je bil Zajc po prvi seriji tretji, na koncu pa šesti: "Timi je imel odlično priložnost za stopničke po odličnem prvem skoku. Tudi v drugi seriji je imel dobre vetrovne pogoje, vendar je bil na mizi premalo odločen, kar ga je stalo nekaj metrov. Je nekaj grenkega priokusa, a pomembno je, da je Timi med najboljšimi."

Jutri bo v Sapporu še ena tekma ob 2. uri po slovenskem času.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov