Z Rogle v Moskvo

25.01.2019

Alpski deskarji se z domače Rogle selijo v rusko glavno mesto, kjer bosta jutri in v nedeljo na sporedu paralelna slaloma za svetovni pokal. Na jutrišnji posamični preizkušnji bodo nastopili Rok Marguč, Tim Mastnak in Gloria Kotnik, na nedeljski ekipni pa standardna dvojica Kotnik – Mastnak. Žan Košir, ki v Moskvo ni odpotoval, se bo v naslednjih dneh posvetil treningu in piljenju forme pred vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom v ZDA.


Rok Marguč, junak Rogle 2019. (foto: Miha Matavž)

Naša ekipa je po sobotni tekmi, tako kot tudi še nekateri drugi tuji deskarji, ostala na Rogli. ˝Seveda je bila to najbolj smiselna odločitev, saj v Moskvi ni možnosti za kakovosten trening,˝ nam je včeraj z Brnika od koder so odleteli v Rusijo javil glavni trener Izidor Šušteršič, ki je še vedno pod vtisom domače tekme. ˝Na srečo je Rok ˝rešil˝domačo tekmo. Ni izgubil živcev, ni izsiljeval z vožnjami naravnost in tekmo je v danih razmerah pametno pripeljal do konca. Kotnikovi, Mastnaku in Koširju se žal ni izšlo, ampak priložnosti bo še dovolj, ˝je optimističen naš trener, ki ni pozabil pohvaliti Sare Goltes, ta je poleg Črta Ikovica in Jerneja Glavana dobila priložnost na domači tekmi. ˝Sara je pokazala, da je s pravega testa. Izkoristila je priložnost, ni se ustrašila, super rezultat (26. mesto, op.p.) zanjo, ˝ poudarja Šušteršič in hkrati dodaja, da bo omenjena trojka ta konec tedna pod vodstvom trenerja Gašperja Oblaka v avstrijskem Lachtalu nastopila na dveh paralelnih veleslalomih za evropski pokal.

Rok Marguč, junak letošnje Rogle, v Moskvo, kjer je bil leta 2011 drugi, odhaja sproščen, ˝Nič ne bom napovedoval, tudi pred tekmo na Rogli nisem. Organizatorji so letos pripravili specifično prizorišče. Progo so nadgradili z umetno konstrukcijo. Zanimivo bo!˝, pravi tretjeuvrščeni z Rogle, ki mu je ta povsem nova ˝kombinacija˝ bolj pri srcu od izključno umetne konstrukcije na kateri so pred leti tudi že tekmovali v Moskvi. Kljub ponesrečenem nastopu na Rogli pa optimističen in sproščen ostaja tudi  Tim Mastnak. ˝Vem, da sem hiter. Če se mi vse poklopi, bo rezultat dober. Tudi na ekipni tekmi, kjer je cilj preseči 5. mesto z Bad Gasteina˝ pravi zmagovalec Carezze, ki mu pritrjuje tudi Gloria Kotnik. ˝Se povsem strinjam s Timom. Moja situacija je identična,˝pravi izkušena Velenjčanka in poudarja, da se je pač potrebno čim manj obremenjevati z uvrstitvami, snegom, prizoriščem in ostalimi zadevami, ki so identične za vse. ˝Upam le, da na tej in naslednjih tekmah ena proga ne bo tako izrazito hitrejša od druge, ˝ zaključuje edina naša ženska predstavnica.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov