Po zadnji tekmi v Kranjski Gori pozitivni odmevi akterjev

24.01.2019

Z ženskim slalomom se je sklenil prvi del svetovnega prvenstva v alpskem smučanju za športnike invalide, od ponedeljka do četrtka pa se je smučalo na dobro pripravljeni progi v Podkorenu v Kranjski Gori.

Direktorica prvenstva Anja Škutelj Svetić

Dvojna nemška zmaga

Zadnje tri komplete medalj so podelili, pretiranih presenečenj pa ni bilo. V slalomu v kategoriji slepi in slabovidni je zlato medaljo osvojila Slovakinja Henrieta Farkasova, srebrna je bila Britanka Menna Fitzpatrick, bronasta Avstralka Melissa Perrine.

Francozinja Marie Bochet je bila nepremagljiva v konkurenci stoječi, srebro je osvojila Kanadčanka Frederique Turgeon, bron Nemka Andrea Rothfuss.

Dvojno nemško zmagoslavje pa smo videli med sedečimi smučarkami. Svetovna prvakinja je postala Anna-Lena Forster, za njo sta se uvrstili rojakinja Anna Schaffelhuber in Japonka Momoka Muraoka.

Hvala in pohvala za Hit Alpineo

Tekmovanje se seli v Sella Neveo, kjer bo uvodoma 27. januarja na sporedu trening, začenši s treningom smuka v moški in ženski konkurenci. Medalje v smuku bodo delili 29.1., v superkombinaciji 31.1., v superveleslalomu pa 1.2., ko se tekmovanje, sploh prvič poteka v dveh državah, tudi sklene!

„Trudimo se, da vsako leto dvignemo nivo tekmovanja. Da se jasno ve, kaj je svetovno prvenstvo. Da se razlikuje od ostalih nivojev tekem. Menim, da nam je to v Kranjski Gori uspelo. Začenši s progo, ki je bila izvrstno pripravljena. Zato vse pohvale ASK Kranjska Gora, na tem mestu pa zahvala in velika pohvala organizatorju Hit Alpinea, ki je poskrbel za brezhibno in izvrstno izvedbo tekmovanja!“ je Anja Škutelj Svetić, direktorica prvenstva, sicer pa direktorica tekem svetovnega pokala v paraalpskem smučanju, izrekla nekaj komplimentov na račun Slovenije, Kranjske Gore in izvedbe odmevnega tekmovanja.

3. in 4.2. spet v Sloveniji

Da ne pozabimo: po koncu svetovnega prvenstva se karavana belega cirkusa vrača v Slovenijo! Med 3. in 4. februarjem bosta v Kranjski Gori še dve tekmi svetovnega pokala, po dva veleslaloma v moški in ženski konkurenci.

Postaje svetovnega pokala v paraalpskem smučanju:
Sella Nevea (17. - 22.12.) - tekme odpadle zaradi pomanjkanja snega
Zagreb (16.- 17.1.)
Kranjska Gora (3.-4.2.)
Veysonnaz (8.-10.2.)
Espot (4.-9.3.)
La Molina (11.-15.3.)
Morzine (18.-21.3.)


Zvočna izjava-Anja Škutelj Svetić-direktorica prvenstva>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov