DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

MSP: Vrhovnik tik pod zmagovalnim odrom, Volavškova na premieri sedma

23.01.2019

V Lahtiju so prvič v zgodovini podelili komplete medalj na mladinskem svetovnem prvenstvu za nordijske kombinatorke. Ema Volavšek se je izkazala s 7. mestom. Branilec naslova svetovnega prvaka v sprintu, Vid Vrhovnik, je osvojil odlično 4. mesto.

Vid Vrhovnik je končal tik pod zmagovalnim odrom (c) GEPA

Potem, ko so lani v Kanderstegu mlade nordijske kombinatorke imele testno tekmo, je tokrat šlo povsem za res, za prvi komplet medalj v zgodovini svetovnih prvenstev za žensko nordijsko kombinacijo. Ema Volavšek je po skakalnem delu z 81.5 metri zasedala 7. mesto, 67 sekund za vodilno Avstrijko, Liso Hirner, ki je pristala pri 90 metrih. Takoj za obetavno Volavškovo je bila Silva Verbič z 82.5 metri in 72 sekundami zaostanka za Avstrijko. Na 5 km tekaški preizkušnji je članica ljubljanske Ilirije zadržala končno sedmo mesto, potem ko je v ciljnem sprintu osvojila drugo mesto v borbi za šesto pozicijo. Prva mladinska svetovna prvakinja v nordijski kombinaciji je postala Japonka Ayane Miyazaki, tretja po skokih, srebro je osvojila Norvežanka Gyda Westvold Hansen, na tretje mesto je s 16. po skokih pritekla še ena Japonka, Anju Nakamura. Verbičeva je padla na končno 24. mesto med 31 uvrščenimi tekmovalkami.

Takoj za preizkušnjo mladink so se pomerili še mladinci. Vid Vrhovnik je branil naslov svetovnega prvaka v sprintu. Po skokih je zasedal 7. mesto z 89 metri in 24 sekundami zaostanka za vodilnim Norvežanom, Jensom Luraasom Oftebrom. Že po poldrugem kilometru je Vrhovnik ujel vodilne in tekel na četrem mestu z zaostankom 2,4 sekund za Oftebrom, skupina štirih tekmovalcev pa je nato tekla skupaj proti cilju. Na polovici 5 km preizkušnje je bil Vrhovnik še vedno v družbi Nemca Juliana Schmida, Avstrijca Johannesa Lamparterja in Norvežana Oftebra. V zadnjem kilometru je največ moči pokazal Nemec Schmid, ki je slavil pred Lamparterjem in Oftebrom, Vrhovnik je za novo medaljo zaostal za 12 sekund na 4. mestu. 

Zelo dobro so tekmovali tudi ostali naši kombinatorci. Rok Jelen je zasedel 25. mesto, v teku je eno mesto pridobil, Ožbej Jelen je bil 29., Gašper Brecl pa je končal na 39. mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov