Šesto mesto za Jureta Aleša v Italiji

21.01.2019

La Thuile v Italiji, uvodno prizorišče tekem svetovnega pokala v telemark smučanju, je danes gostil preizkušnji v klasiku. Tako kot pred 24. urami sta naše barve branila Jure Aleš in Maša Štrakl.Po včerajšnjem četrtem mestu na sprintu je še do enega zelo dobrega rezultata prišel Jure, ki je tokrat zasedel šesto mesto. Za zmagovalcem Trymom Nygaardom Loeknom je zaostal 6.66 sekunde, tudi tokrat pa ga je od višjih mest oddaljil skok.

Naš smučar je po tekmi dejal: "Pogoji so bili za tekmo perfektni, a moje počutje žal ni bilo takšno. Zadnje dni spim zelo slabo in že na startu nisem bil spočit. Nisem imel toliko energije kakor bi jo moral imeti. Proge sem se lotil tudi malo preveč rezervirano. Spet je bil skok tisti, ki me je ločil od stopničk oziroma bi me ločilo štiri stotinke. A to zdaj nič ne spremeni, s tem nisem zadovoljen, s pristopom, preveč rezervirano sem se lotil cele proge, moral bi bolj napasti in v skok iti bolj suvereno. A je kar je, zdaj se moram samo dobro spočiti pred odhodom v Francijo, da si naberem novih moči in da tam startam ponovno iz ničle in da smučam tako kot znam.''

V ženski konkurenci je nastopilo 14 tekmovalk, a so bile prisotne vse najboljše smučarke. Maša, ki je v tretjo sezono svetovnega pokala včeraj vstopila z 12. mestom, je tokrat zasedla mesto višje. Zmaga je šla v Švico, natančneje v roke serijske zmagovalke Amelie Reymond.

Dekleta in fantje se bodo zdaj preselili v francoski Pralognan-la-Vanoise, kjer se bo svetovni pokal nadaljeval v petek, ko sta na sporedu sprinta, v soboto pa prideta na vrsto nova klasika.

Zvočna izjava Jureta Aleša (mp3) >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov