DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na tesni tekmi v Zakopanah Zajc odličen 7., Lanišek 13.

20.01.2019

Na zelo zanimivi in izenačeni tekmi svetovnega pokala v Zakopanah je Timi Zajc zasedel odlično sedmo mesto, njegov uspeh pa sta dopolnila Anže Lanišek in Domen Prevc.

Timi Zajc je šestič letos skočil med deseterico (c) SloSki

Na posamični tekmi smučarjev skakalcev za točke svetovnega pokala v Zakopanah je nastopilo pet Slovencev. Kot prvi je nastopil Tilen Bartol, ki z višjega zaletišča ob slabših razmerah s 120.5 metri na 44. mestu ni ujel finalne serije. Le mesto pred njim je s štirih mest nižje s 119 metri končal lanski zmagovalec Anže Semenič, preostala trojica pa je skočila do novih točk. Domen Prevc je s 125 metri in 129,5 točkami v zelo izenačeni in težki prvi seriji zasedal 24. mesto, Anže Lanišek je bil s 127.5 metri in 135,9 točkami na 13. mestu, znova pa je bil najboljši Timi Zajc, ki je s 128.5 metri in 137,8 točkami zasedal visoko 6. mesto. 

Vodil je Stefan Kraft s 133 metri in 145,4 točkami pred Japoncem Jukijom Sato, ki je skočil enako daleč, zbral pa je točko manj, tretji je bil Norvežan Halvor Egner Granerud s 131.5 metri in 143,2 točkami. Brez finala je, tako kot lani, ostal Kamil Stoch, Rjoju Kobajaši je imel pol točke prednosti pred Prevcem na 23. mestu.

V finalni seriji, kjer je znova vladal veter v hrbet, je Prevc s 123.5 metri in s skupno 249,4 točkami pridobil eno mesto in je tako ob povratku med svetovno elito končal na 23. mestu. Lanišek je s 129.5 metri in 260,9 točkami prav tako skočil zelo dobro, v izenačeni konkurenci pa je tekmo končal na visokem 13. mestu. "S skoki sem zadovoljen, rezultat je, glede na napake vrhunski, potrebnih bo še nekaj popravkov. Vem, da še delam napake, znam še veliko bolje, upam, da bo na naslednjih tekmah bolje in takrat bom tudi po skoku pokazal zadovoljstvo," je povedal Lanišek po današnji tekmi.

Sila izenačeno je bilo ob skoku Zajca, ki je doskočil pri 132 metrih, z 268,5 točkami pa si je razdelil končno 7. mesto s Kobajašijem in Stephanom Leyhejem. "Prva serija je bila kar vetrovna, vmes so znižali nalet, veter se je menjal. Druga serija pa je bila kar zelo poštena, skoraj enake razmere za vse in večjih težav ni bilo. Danes sem zadovoljen, čeprav sem na treningu in tudi v poizkusni seriji še boljše skoke, a to je dober rezultat. Mislim, da si mesta z dvema skakalcema še nikoli nisem delil. Zato si bom to tekmo zapomnil in tudi, ker je bila zelo napeta," je po izenačitvi drugega najboljšega rezultata v karieri povedal Zajc.

Zmagal je, trinajstič v karieri, Kraft, ki je v finalu pristal pri 132.5 metrih, zbral pa je 278,3 točk. Drugi je bil Norvežan Robert Johansson z 275,7 točkami, na prve stopničke pa se je z 273,3 točkami zavihtel Japonec Sato.

Pohvala trenerja, znana ekipa za Sapporo

Črto pod uspešno tekmo je potegnil še glavni trener Gorazd Bertoncelj: "Tekma se je razpletla po naših željah. Timi je bil odličen sedmi z drobnimi napakami, kar ga je tudi stalo stopničk. Anže Lanišek je dvakrat zelo solidno opravil svojo nalogo, bil je zelo dober 13., tudi z Domnom smo zadovoljni, ker je pokazal napredek v zadnjih treh tednih. Žal Tilen in Anže Semenič nista opravila dobrega skoka in zato tudi nista prišla v finale." Je Zajc danes v prvi seriji izgubil stopničke? "Timi je v prvi seriji pokazal soliden skok, a ne tako dober kot v poizkusni seriji. Že v počepu je napravil napako in nato še pri odskoku, kar ga je stalo nekaj metrov in zato se je za nekaj točk oddaljil od stopničk. Tudi finalni skok ni bil brezhiben. A smo zadovoljni s sedmim mestom, to je odličen rezultat."

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Sapporu, kjer bodo Slovenijo zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Žiga Jelar, ki je že na Japonskem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov