Hadalin 14. na slalomu v Wengnu

20.01.2019

Slovenski alpski smučarji so konec tedna v Wengnu zabeležili tri uvrstitve med najboljših 15. Danes je zanjo poskrbel Štefan Hadalin, ki je slalom končal na 14. mestu.

Štefan Hadalin je zabeležil svojo najboljšo uvrstitev v Wengnu (c) Gepa

Hadalin se je zelo preudarno in pogumno podal na prvo progo. S startno številko 23 se je uvrstil na odlično 11. mesto in si pripravil odlično izhodišče za finalni nastop. V prvi vožnji je za Slovenijo nastopil še Jakob Špik, ki je bil dobro na poti, a se mu je nato pripetila napak in je odstopil. V vodstvu po prvi vožnji je bil, presenetljivo, Francoz Clement Noel.

Hadalin je drugo vožnjo opravil malenkost slabše kot prvo in izgubil nekaj mest. Kljub temu pa je prišel do svojega najboljšega rezultata v Wengnu. 14. mesto je vsekakor zelo dober rezultat in potrditev ugodne startne številke na prihajujočih slalomih. Na koncu je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in tri stotinke. "Z rezultatom sem zadovolen. To je rezultat, ki ga iščem, sedaj imam neko konstantnost. Uspeli sta mi dve solidni vožnji z manjšimi napakami, ampak to je sestavni del. V celoti gledano sem zadovolen. Konkurenca je strnjena, proga je težka, kjub temu pa je treba napasti na polno, drugače hitro zgubiš nekaj mest. še drugi dober rezultat zaporedoma mi koristi tudi pri samozavesti in se bom lažje pripravil na tekmovanje v Kitzbühelu. Sledi nekaj dni počitka, nato nekaj slalomskih treningov in priprava za Kitzühel," je povedal Hadalin. 

Razplet za zmago je bil zelo tesen, saj je prve tri tekmovalce ločilo samo 10 stotink. Prvi je v drugi vožnji napadel Marcel Hirscher, ki je bil po prvi vožnji peti. Z odlično vožnjo je prehitel Alexisa Pinturaulta, ki je odstopil na drugi vožnji in Henrika Kristoffersena, ki je malenkost zaostal za Avstrijcem. Hirscherja pa je nato zgolj za dve stotinki premagal rojak Manuel Feller, na vrhu proge pa je ostal le še Noel. Mladi Francoz ni podlegel pritisku in se v cilju razveselil premierne zmage v svetovnem pokalu.

Nastop Štefana Hadalina in Jakoba Špika je danes ocenil Rok Šalej: "S Štefanovim končnim rezultatom smo lahko zelo zadovolni. Prikazal je dve solidni vožnji, kjer so prisotne še nekatere napake. Ampak potreboval je še en dober rezultat, da si utrdi samozavest. Kar se tiče nastopa Jakoba, pri njegovi številki ne preostane nič drugega kot da popolno napade, če proga to dopušča. Kot je pokazal že v Adelbodnu in danes, je pripravljen da se uvrsti v finale. Z današnjim zgornjim delom smo lahko zelo zadovolni. V naslednjih dneh si bo Štefan vzel nekaj časa za počitek, nato pa se bomo podali na trening v Reiteralm. Ekipa za tekme v Kitzbűhelu bo ostala enaka, le da se bo Štefanu in Jakobu pridružil še Žan Kranjec."


Uradni rezultati-Slalom-Wengen>>>

Zvočna izjava-Štefan Hadalin (Mp3)>>>

Zvočna izjava-Rok Šalej-trener>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov