Ilka Štuhec odstopila na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo

20.01.2019

Ilka Štuhec je odlično začela svojo vožnjo v superveleslalomu in bila zelo hitro na progi. Na žalost se ji je nato pripetila napaka in sledil je odstop.

Ilka Štuhec je danes na žalost odstopila (c) Gepa

Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder ta konec tedna je Ilka Štuhec napadal novo vrhunsko uvrstitev. Odločno in napadalno se je podala na progo s startno številko 3. Na prvih dveh vmesnih časih je imela veliko prednost, pred tedaj vodilno Viktorio Rebensburg. Kmalu za merjenjem drugega vmesnega časa pa se je Ilka ujela v past in odstopila v zavoju, kjer sta pred njo imeli težave obe smučarki, ki sta nastopili pred njo.  Tudi za njenim nastopom, je na tem delu veliko smučark imelo težave.

V celoti gledano, je bil današnji superveleslalom tehnično zelo zahteven in je bilo na njem zelo veliko pasti, saj je odstopilo kar 6 smučark, ki so nastopile s številko od 1 do 20.  Tudi po številki 20 je še kar nekaj smučark imelo težave in število odstopov se je še povečalo. Najmanj težav na progi  je imela letos izvrstna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je dobila še tretji superveleslalom letos. Zmagala je prav na vseh tekmah v tej disciplini kjer je nastopila, nastop v Val Gardeni pa je izpustila. Najbolj se je Američanki približala Tina Weirather, ki je zasedla drugo mesto z zaostankom 16 stotink. Izvrsten konec za naše severne sosede pa je danes dopolnila Tamra Tippler, ki je za Weiratherjevo zaostala samo dve stotinki in osvojila tretje mesto.

"Tekma je bila zelo zanimiva, ravno zato, ker je odstopilo veliko smučark. Na progi je bilo veliko delov, kjer se je razvila velika hitrost, nato pa je bilo treba z odločnim smučanjem taktično drastično spremeniti smer. S koncem tedna smo seveda v celoti zelo zadovojni. Tudi Ilka je samo človek in napaka se zgodi, danes na žalost taka, da je ni uspela rešiti. Do tam pa je delovala odlična, pristop je bil pravi. Tekma je sedaj že za nami in se že pripravljamo za naprej," je današnjo tekmo povzel Gregor Koštomaj.


Uradni rezultati-superveleslalom>>>

Zvočna izjava-Gregor Koštomaj (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov