DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC-D: Še druga zmaga Breclove, Komarjeva tretja, Mazijeva peta

20.01.2019

V Planici je na drugi tekmi celinskega pokala za dekleta še drugič zmagala Jerneja Brecl, Katra Komar je tokrat osvojila tretje mesto, Pia Mazi pa je uspeh zaokrožila s 5. mestom.

Zmagovalke drugega dne tekem v Planici (c) SloSki

Tudi drugo tekmo celinskega pokala za dekleta je v Planici dobila naša Jerneja Brecl, ki je skočila 92 in 94.5 metrov, ter z 218,2 točkami za eno točko premagala Poljakinjo Kamilo Karpeil, ki je vodila po prvi seriji. Le dve desetinki za njo je na tretjem mestu zaostala Katra Komar, ki je skočila 91.5 in 93.5 metrov, zbrala pa je torej 217,0 točk. Nov odličen slovenski izplen je na petem mestu zaokrožila Pia Mazi, ki je skočila 92.5 in 93 metrov, zbrala pa je 210,9 točk. Tokrat je brez padca do točk prišla tudi Jerneja Repinc Zupančič, ki je skočila 87.5 in 83 metrov, na 18. mestu pa je zbrala 179,3 točk. 

Izjave po tekmi

Jerneja Brecl
Vetra je bilo manj, a je bilo za vse enako. Bila je super tekma. Lepo je skakati v takem vremenu, bi bilo pa še bolje, če bi kaj zapihalo. Naslednji teden imamo mladinsko svetovno prvenstvo v Lahtiju, ki se ga veselim. 

Kamila Karpeil
Z rezultatom sem zadovoljna. Ta skakalnica mi je všeč, saj imamo tu velikokrat treninge. Moram pa še popraviti telemark.

Katra Komar
Pogoji so bili super, veter je bil miren, tako da je bilo zelo v redu. Tudi skoki so bili boljši kot včeraj, a so tudi druge pokazale nekaj več. Z rezultatom sem zadovoljna. Zdaj se bomo pa pripravili na mladinsko svetovno prvenstvo, kjer upam, da bom pokazala približno iste skoke.

Z zmagama je Breclova tudi prevzela vodstvo v seštevku celinskega pokala po štirih od šestih tekem, Komarjeva je sedma. Vse slovenske finalistke bodo zdaj odpotovale v Lahti, kjer bodo prihodnji konec tedna tekmovale na mladinskem svetovnem prvenstvu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov